DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Hornyák Dóra a válogatott csapatkapitánya

Nagy megtiszteltetés érte a DVSC SCHAEFFLER csapatkapitányát, Hornyák Dórát. Ő lett a magyar válogatott kapitánya is. 

Hornyák Dóra, a magyar válogatott csapatkapitánya (Fotó: Kovács Anikó/MKSZ)

A magyar csapat pénteken este kezdi meg az Európa-bajnoki küzdelmeket Svájc ellen. A Nemzeti Sport  a frissen kinevezett csapatkapitányt, Hornyák Dórát kérdezte a rajt kapcsán. 

„A németek elleni zakó után mindenki annyira érezte kellemetlenül magát, amennyire kell, és mindenki pontosan tudta, hogy a játék valamennyi elemében alulmúltuk magunkat. Tudtuk, hogy jól védekeznek és nagyon kemények, de nem azt csináltuk, amit előtte megbeszéltünk, nem voltunk elég lelkesek és harciasak. De most már nem szabad ezen agyalnunk, mert ha még a németek elleni zakó lesz a fejünkben, akkor nagyon nehéz lesz az első meccsünk Svájc ellen…” – mondta a Nemzeti Sportnak Hornyák Dóra.

A debreceni kézilabdázó szerint nagy megtiszteltetés, hogy a válogatottban is ő viselheti a csapatkapitányi karszalagot.

„A debreceni klubomban kapitány vagyok, de azt nem lehet a válogatottal összehasonlítani. A nemzeti csapatnál ez a szerep még nagyobb felelősség, olyan elődeim voltak a közelmúltban, mint Görbicz Anita és Kovacsics Anikó, akik nagyon sokat letettek az asztalra, a nyomukba lépni felelősség, de igyekszem megállni a helyemet” 

Dodó szerint a svájciak elleni nyitó meccset mindenképpen be kell húzni. Az Európa-bajnokságon a magyar csapatnak sokkal magabiztosabban kell játszania.

„Mivel ez a csapat még fiatal, megvan az a hibája, hogy könnyebben elbizonytalanítható, ugyanakkor éppen ezért könnyen át tud lendülni a másik oldalra is, és képes bármit megcsinálni. Abban kell fejlődnünk, hogy ha az ellenfél négy-öt góllal elmegy, ne higgyük azt, hogy mindennek vége, hanem azt, hogy igenis fel tudunk állni” – tette hozzá a csapatkapitány.

A magyar csapat pénteken 18 órától játszik Svájc ellen.

 

Támogatóink