Hosszú út, sima győzelem

A remek kezdés alapozta meg a DVSC SCHAEFFLER szombathelyi sikerét, szünet után már csak a debreceni győzelem különbsége volt kérdéses.

Jól kezdtünk, rendben volt a védekezés, Csapó Kyra parádézott a kapuban, így könnyű gólokat szereztünk, gyorsan nőtt a különbség. A hazaiak edzője, Marosán György hamar időt kért, de ez sem segített, a Csapó-parádé folytatódott (összességében 58 százalékos védési hatékonysággal zárt kapusunk), tovább nőtt a debreceni előny, harminc perc után kilenc góllal jártunk előrébb a vendéglátóknál.

A második félidőt is a debreceni lányok kezdték jobban, már az első percben tízgólosra nőtt a különbség, s mivel újabb négy debreceni találat született zsinórban végleg eldőlt a két pont sorsa, nem maradt nyitott kérdés. Kudor Kitti már a félidő közepén minden benevezett mezőnyjátékosának lehetőséget tudott adni, az előny azonban nem csökkent. A hajrában is magabiztos volt a DVSC SCHAEFFLER, s ilyen különbséggel is megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

A majd ezer kilométeres oda-vissza út jutalma két pont, következhet vasárnap a Magyar Kupa-negyeddöntő a Siófok ellen a Hódosban.

HUNGAST SZOMBATHELYI KKA–DVSC SCHAEFFLER 20–32 (8–17)
Szombathely, zárt kapuk mögött. V: Bócz, Wiedemann
SZOMBATHELY: Tomasevics – Orbán, M. Agbaba 1, GORILSZKA 7 (1), Bandelier, PŐDÖR R. 5 (2), Wald. Csere: Christe (kapus), Horváth P. 3, Virág, Mayer Sz. 2, Forgács, Pődör B. 1, Varga N. 1, Kulcsár D., Szendrei. Edző: Marosán György
DVSC: CSAPÓ KYRA – ARANY 3, Kovács Anna 5 (1), Vámos P. 1, Tóvizi 1, Hornyák D. 2, PETRUS 2. Csere: Giegerich, Torda (kapusok) BORDÁS 5, Deszpotovics 3, Csernyánszki 2., VANTARA-KELEMEN 4, Bánfai 1, Vámosi P. 3 (3), Karsten. Edző: Kudor Kitti

Kiállítások: 2, ill 8 perc
Hétméteresek: 3/3, ill 4/4

MESTERMÉRLEG
Marosán György: Meglepetésre készültünk., de sajnos érzékelhető volt, hogy nem egy célért küzd a két csapat Önmagunkhoz képest is gyengén játszottunk, sokat hibáztunk, ráadásul Csapó Kyra fantasztikusan védett. A második félidőben már gyakoroltunk a folytatásra, készülünk a számunkra nagyon fontos májusra, de addig előrébb kell lépnünk!
Kudor Kitti: Nagyon komolyan készültünk a Szombathelyre, hiszen a legveszélyesebb ellenfél az, amely az életéért küzd. Örülök, hogy mindezt visszakaptam a lányoktól, amit megbeszéltünk. Az első félidőben a beállós körüli játékkal akadtak problémáink, a többi játékhelyezett megoldottuk, ez stabilitást adott. A hajrában mindenkinek játéklehetőséget tudtam adni, így is tartottuk a különbséget.

Támogatóink