Hússzal vertük a Nagybányát

Közönségszórakoztató meccsen ütötte ki a DVSC SCHAEFFLER romániai ellenfelét.

Repülőrajtot vett a debreceni csapat, a vendégek edzője a kilencedik perc közepén már második idejét is kikérte, méghozzá nem ok nélkül, hiszen 6–0-ra vezetett a DVSC SCHAEFFLER. A különbség pedig tovább nőtt, a 12. percben, Vámos Míra negyedik találata után már 10–0 állt az eredményjelzőn. A Nagybánya megpróbálkozott a hét a hat elleni játékkal is, s 11–0 után így szerezték első góljukat, a 14. percben. Az eggyel több mezőnyjátékosnak köszönhetően már sűrűbben volt eredményes a vendégcsapat, de a kockázatvállalásnak ára is volt, hiszen szünetig öt üreskapus gólt szereztünk. Hornyák Dóra háromszor is bevette az őrizetlenül maradt kaput, mellette Vámos Míra és kapusunk Catherine Gabriel is eredményes volt ilyen szituációban. Harmincpernyi játék után 23–11-es állásnál vonultak pihenőre a csapatok, ehhez kellett a jó védekezés és Catherine ötven százalékos kapusteljesítménye.

A folytatásban sem változott sokat a mérkőzés képe, a debreceni kapuban ekkor már Torda Vanessa halmozta a bravúrokat (Vani 53 százalékos hatékonysággal védett), egyre nagyobb lett a Loki előnye. A 46. percben már húszgólos volt a különbség (34–14), indításból és felállt fal ellen is könnyedén lőttünk gólokat.  A vége 39–19 lett, kiütötte ellenfelét a DVSC SCHAEFFLER, amely ezen a héten mindkét felkészülési mérkőzését húsz góllal nyerte meg.

DVSC SCHAEFFLER–SCM BAIA MARE (romániai) 39–19 (23–11)
Debrecen, 250 néző. V: Sándor L., Szikszay Cs.

DVSC: Gabriel 1 – Töpfner 7 (3), Szabó N 1., Tóvizi, Planéta 3, Kácsor 2, Vámos M.  7. Csere: Torda (kapus), Vámos P. 6, Hámori K 1., Hornyák D. 3, Bordás, M. Costa 3, Petrus 2, Jezsikava 3.

Kiállítások: 8, ill. 8perc
Hétméteresek: 3/3, ill, 6/1

Támogatóink