Húszgólos győzelem a Viharsarokban

Jó tempójú mérkőzést játszott Békéscsabán a DVSC SCHAEFFLER. A debreceni lányok végig vezetve 45–25-re győztek az újonc lila-fehérek ellen.

Szabó Nina 8 gólig jutott

Kéthetes szünet, két elmaradt felkészülési meccs után  léphetett újra pályára a csapat és a lányokon látszott, hogy ki vannak éhezve a játékra. A térdműtétje után rehabilitációs munkát végző Ann-Cathrin Giegerichen és az ifjúsági vb-n szereplő Csernyánszki Liliánán és Panyi Annán kívül minden játékos elutazott Békéscsabára, de Vámos Petra elővigyázatosságból még nem lépett pályára.

Jól kezdtük a mérkőzést, Kácsor Gréta duplájával és Bordás Réka góljával gyorsan megléptünk 3–0-ra. Tovább robogott a Lokomotív, a 8. percben már 8–3-ra vezettünk, Kácsor Gréti és Planéta Szimonetta egyaránt három-három találatnál járt. Aztán Szabó Nina percei következtek, irányítónk nagy kedvvel, dinamikusan kézilabdázott, a gólszerzésből és az előkészítésből is kivette a részét. A 21. percben éppen Nina ötödik góljával vezettünk először tízzel (8–18). Az első játékrész hajrájában hazaiak kicsit kozmetikáztak az eredményen, így nyolcgólos előnnyel térhettünk pihenőre.

Szünet után is folyamatosan nőtt a különbség, sok indításgólt lőttünk és felállt fal ellen sem jöttek zavarba a debreceni lányok. Különösen a szélsőink villogtak, Töpfner Alexandra és Petrus Mirtill is alaposan megszórta magát, így végül húszgólos lett a különbség.

A héten még egyszer pályára lép a DVSC SCHAEFFLER, pénteken 16 órakor a Nagybányát fogadjuk a Hódosban.

BÉKÉSCSABAI ENKSE–DVSC SCHAEFFLER 25–45 (15–23)
Békéscsaba, zárt kapuk mögött: V: Paksa, Vastag.

BÉKÉSCSABA: Szabó D. – Horváth G. 1, M. Agbaba 4 (1)., Gyimesi 7, Giricz 1, Mayer Sz. 1, Kukely K. 1. Csere: Magera-Domokos (kapus), Vámosi P. 2, Termány, Borbély M. 4 (1), Bencsik, Török F. 2, Andróczky 2, Pétervári.
DVSC: Gabriel – M. Costa 4, Planéta 6 (1), Szabó N. 8, Tóvizi 2, Kácsor 4, Vámos M. 1 Csere: Torda (kapus), Bordás 2, Hornyák D. 1 Jezsikava 3, Hámori K. 1, Töpfner 7 (1), Petrus 6.

Támogatóink