Idén is indul a Kék Vödör adománygyűjtő akció

Idén is csatlakozott a DVSC SCHAEFFLER csapata a Debreceni Karitatív testület jótékonysági gyűjtéséhez.

„Debrecenben még nem volt példa ilyen széleskörű összefogásra, amely országos szinten is egyedülálló – mondta el Széles Diána, városunk alpolgármestere, a Debreceni Karitatív Testület társelnöke a „Kék Vödör” akció keddi sajtótájékoztatóján. – Külön öröm számunkra, hogy a debreceni sportszervezetek is csatlakoztak a mozgalomhoz, hogy ezek a sportemberek a város arcai.”

A Debreceni Karitatív Testület 2018-ban 24 tonna tartós élelmiszert gyűjtött össze karácsonyi akciója során.

„Sportemberek vagyunk, az a célunk, hogy túlszárnyaljuk a tavalyi eredményeket – mondta el Becsky András, a helyi sportszervezeteket az akcióba invitáló Debreceni Sportcentrum igazgatója, aki hozzátette, hogy az egyesületek egy éve 1300 kilogramm élelmiszert gyűjtöttek össze, azaz ezt szeretnék idén túlszárnyalni.

„Mindig nagy örömmel csatlakozunk a jótékonysági rendezvényekhez, így volt ez a csokigyűjtő akciónál vagy hétfőn a Segítséggel Élők Világnapján rendezett sportnapon – mondta el Szabó Panna, a DVSC SCHAEFFLER balszélsője. – Jó látni, hogy városunk sportéletének milyen sok képviselője van itt, hogy segítsen. Ez is jelzi, hogy a Kék Vödör adománygyűjtő akció milyen fontos, mert tudjuk, hogy ezek a tartós élelmiszerekkel teli vödrök a boldog ünnepeket jelenthetik több ezer családnak. Ilyenkor, Karácsony előtt mindenki sokkal nyitottabb a jó dolgokra, ám fontos, hogy tudatosítsuk mindenkiben, hogy a rászorulóknak januárban és februárban is szükségük van segítségre.”

Az adományokat le lehet adni a Kossuth téri Karácsonyi Vásáron található „ADD TOVÁBB HÁZIKÓBAN”, valamint a Debreceni Sportcentrum által megjelölt gyűjtőhelyeken a Derék utcai Jégcsarnokban és a Debreceni Sportuszodában.

Támogatóink