IFI FINAL FOUR: vereség emelt fővel!

Hatalmasat küzdött az ifjúsági bajnokság Final For-jának elődöntőjében a DVSC-TVP, s bár a Győr jutott a fináléba, büszkék lehetünk a vesztesekre!

Fotó: Vámosi Róbert

Egyre több debreceni szurkoló érkezett a lelátóra a második félidő derekán. Előbb Kelemen Gréta, majd Tóvizi Petra hagyta el a pályát harmadik kétperces kiállítása után. Így természetesen nem örültünk a drukkerszám hirtelen növekedésének, s Petrus Mirtill sérülése további gondot okozott Győrvári Viktornak. (A szélső az első félidőben néhány percen belül kétszer is rúgást kapott a lábára.)

De ugorjunk vissza bő félórányit az időben. Jól kezdte az I. Osztályú Ifjúsági Bajnokság Final Four-jának első elődöntőjét a debreceni csapat, Borgyos Panna két góljával vezettünk, ám jöttek a kiállítások, méghozzá ipari mennyiségben. Pedig nem volt durva a DVSC védekezése, sőt kívülről úgy tűnt, az ETO a keményebb. Az emberhátrányos helyzetek átvészelése felemésztette Győrvári Viktor tanítványainak erejét, így harmincpercnyi játék után úgy tűnt, eldőlt a meccs, hiszen 17–9-re vezetet a három BL-győztessel felálló, jól kézilabdázó Győr.

A Loki azonban nem adta fel, egy végletekig elszánt, bátor csapat jött ki a folytatásra. Elképesztő munkát fektettek a lányok a védekezésbe, Szabó Dóra pedig remekelt a kapuban, így 8 perc 40 másodpercig nem kaptunk gólt a szünet után, s eközben megfeleztük a hátrányt. Aztán érkezett előbb Kelemen Gréta, majd Tóvizi Petra a lelátóra, s újra hattal mentek a győriek. Ám ez sem törte meg a DVSC-TVP-t. Poczetnyik Luca és Sápi Gréta remekül szállt be a meccsbe, Román Dorina és Borgyos Panna tartást adott a többieknek, amit pedig Szabó Dóri művelt a kapuban, arra nincsenek szavak. A 48. percben 19–23-nál voltunk utoljára négygólnyira az ETO-tól, amely magabiztosan hozta meg a végjátékot, s megérdemelten jutott a döntőbe. Ám a debreceni játékosok megmutatták, hogy lehet emelt fővel is veszíteni

GYŐRI AUDI ETO KC–DVSC-TVP 28–21 (17–9)
Szigetszentmiklós, 200 néző. Vezette: Bacs, Váltó
DVSC: SZABÓ D. – Torma E. 1, Zelizi F., BORGYOS P. 6 (1), Tóvizi P., ROMÁN D. 7 (4), Petrus M.. Csere: Virág K. (kapus), Kelemen G., KOZMA K. 2, Vámosi P., Barabás Zs., POCZETNYIK L. 3, SÁPI G. 2, Sápi B, Nemes N. Edző: Győrvári Viktor

Kiállítások: 8, ill. 14 perc
Hétméteresek: 7/5, ill. 2/2

MESTEREMÉRLEG
Győrvári Viktor: Büszke vagyok a játékosaim és csapatom teljesítményére. Most ez ennyire volt elég, de emelt fővel hagyhattuk el a pályát.

Támogatóink