Ifi vb: ezüst lett a vége!

A magyar válogatott elveszette Oroszországgal szemben az U18-as vb döntőjét, ám a csapat a lengyelországi tornán bebizonyította, hogy sokra hivatott emberekből áll.

Fotó: Facebook (MKSZ)

Az első félidő derekáig fej-fej mellett haladtak a csapatok (a magyar válogatott kezdősorában Szabó Dóra és Arany Rebeka is helyet kapott) aztán a játékrész hajrájában elléptek az oroszok. A szünet előtt Borgyos Pannát is pályára küldte Bohus Bea, a debreceni lány a balszélen kapott lehetőséget.

Félidőben három góllal, 15-12-re vezetett Oroszország, s a második harminc perc igazi üldözőversenyt hozott. Felzárkóztunk, egy gólra, aztán elléptek az oroszok. A hajrában lett volna lehetőség utolérni az ellenfelet, ám a kritikus pillanatokban mindig becsúszott egy hiba, ez pedig egy ilyen erős ellenféllel szemben nem fért bele. Magyarország 29-27-re elveszette az aranycsatát, de szomorkodásra semmi ok, hiszen az U18-as válogatott csodálatos világversenyt produkált, s bár a lányok a döntő után szomorkodtak, ez az ezüst tényleg szépen csillog.

Támogatóink