Imponáló győzelem!

Parádés hangulat, remek védekezés, gyors játék, imponáló győzelem!

Megtelt a Hódos a kelet-magyarországi rangadóra, így remek hangulatban kezdődött el a szezon első hazai meccse. Keményen, határozottan védekeztek Pal Oldrup Jensen tanítványai, s ez érezhetően megzavarta a vendégeket, így a vendégek mesterének hamar időt kellett kérnie. Horváth Roland tanácsai rövid távon használtak a csabai hölgyeknek, ám nem sokáig reménykedhetett az első félidő közepén érkező vendégtábor. Triffa Ági remekül védett, az indítások után robogtak a szélsők, Tóvizi Petrát nem tudták tartani, Bulath Anita rutinja pedig aranyat ért. Az első harminc perc utolsó másodperceit kettős emberhátrányban játszottuk le, ám Kovács Annát ez sem zavarta, lehetetlen helyzetből lőtte ki a jobb felső sarkot.

A folytatásban Varsányi Nóri góljával beállt a tízgólos különbség, s bár a vendégek továbbra is derekasan harcoltak, esélyük sem volt a felzárkózásra. A hajrában beszálló Borgyos Panna is megmutatta oroszlánkörmeit, s úgy zártuk a meccset, hogy minden pályára lépő mezőnyjátékos betalált az ellenfél kapujába. Így aztán nem csoda, hogy az utolsó perceket felállva tapsolta végig a publikum.

DVSC SCHAEFFLER– BÉKÉSCSABAI ELŐRE NKSE 37–25 (17–9)
Debrecen, 1500 néző. Vezette: Hargitai, Markó
DEBRECEN: TRIFFA – VARSÁNYI 5, Zamfirescu 2, TÓVIZI 5, Grigel 4 (1), Deszpotovics 2, VANTARA-KELEMEN 6. Csere: Szabó D. (kapus), KOVÁCS ANNA 6 (1), BULATH 2, Szabó P. 1, Bordás 1, Arany 1, BORGYOS 2. Edző: Pal Oldrup Jensen
BÉKÉSCSABA: Balog J. – Kovács Anett 2, Vukajlovics 6, Szögi 3 (1), Zöldi-Tóth 2, WALFISCH 8 (1), Bottó 3. Csere: Binó (kapus), Giricz, M. Agbaba 1, Djokovics, Dombi K., Radovics. Edző: Horváth Roland

Az eredmény alakulása. 7. perc: 4–1. 9. p.: 5–3. 14. p.: 7–5. 27. p.: 16–7. 33. p.: 19–9. 42.p.: 25–14. 47.p.: 29–16. 51.p.: 32–19.
Kiállítások: 14, ill. 16 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 2/2.

MESTERMÉRLEG
Pal Oldrup Jensen: – A múlt heti mérkőzés után meg kellett mutatnunk, hogy képesek vagyunk jó játékra, ezen a mérkőzésen ez sikerült is. Ha tovább akarjuk emelni a játékunk színvonalát, még keményebben kell dolgoznunk. A jó védekezésünk hozta a sok gyors indításos gólunkat, mely a mérkőzés kulcsa volt.
Horváth Roland: – Ha a két csapat keretét megnézzük, akkor van legalább háromszáz lejátszott meccs különbség a játékosok között. Szétesett a védekezésünk, ebből fakadóan már a támadások sem úgy sikerültek, ahogy elterveztük. Ezt fel kell dolgoznunk, ki kell javítanunk. Szorosabb eredményre számítottam, elnézést kérek a szurkolóinktól.

Támogatóink