DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Indul a rájátszás!

Fontos információk, érdekességek a Dunaújvárosi KKA–DVSC-TVP negyeddöntő párharc előtt.

beharangozo_dkka_dvsc_2016

A 2015/16-os szezonban új szisztéma szerint rendezik meg a rájátszást a női első osztályú bajnokságban. Az alapszakasz 1–8. helyzetteje klasszikus kuparendszerben, oda-vissza vágós alapon játszik a negyeddöntőben. A párharcok győztesei játszanak tovább az 1-4. helyért A–D, C–B. Ezen párharcok győztesei találkoznak a döntőben, míg a vesztesek a bronzéremért lépnek majd pályára. A negyeddöntők vesztesei az 5-8- helyért folytatják, s ugyanúgy A–D, C–B lesz a párosítás. A párharcok győztesei az 5., a vesztesek a 7. helyért szállnak majd harcba. A lebonyolítás mindvégig marad a kuparendszerű, oda-vissza vágós szisztéma, azaz ha a két meccsen ugyanannyi gólt szereznek a csapatok, akkor számít az idegenben lőtt több gól, ha ez sem dönt, akkor a visszavágó befejezése után egyből hétméteres párbaj következik.

Az alapszakaszt hatodik helyen záró DVSC-TVP a harmadik Dunaújvárossal játszik az elődöntőbe jutásért, az első meccset április 13-án, szerdán rendezik a Dunaújváros Városi Sportcsarnokban (Dunaújváros Eszperantó út 4.), míg a visszavágó egy héttel később, április 20-án 18 órakor kezdődik a Hódosban. Az első meccset a Tomecskó-Hunyadi Tamás, Unyatinszki Tamás játékvezetői páros dirigálja, a debreceni visszavágón Hargitai Gábor és Markó Gábor fújja majd a sípot.

A dunaújvárosiak az alapszakasz során egyszer sem kaptak ki saját csarnokukban, a Győr és a Fradi ellen is döntetlent játszottak. A legközelebb éppen a DVSC-TVP állt az Eszperantó úti csarnok bevételéhez, hiszen a szünetben még 18–14-re vezettünk, ám a hazaiak fordítottak, s végül 28–24-re nyertek. A két csapat debreceni alapszakasz meccsén viszont a DVSC-TVP nyert 26–24-re.

A DKKA házi góllövőlistáját az alapszakasz után a jobbátlövő Kovács Anna vezeti (137 gól) az irányító-átlövő Triscsuk Krisztina (107) és az átlövő Bulath Anita (80) előtt.

Negyeddöntőbeli ellenfelünk az elmúlt hétvégén a dán Randers kiverésével bejutott az EHF-kupa fináléjába, ahol a német Metzingen lesz az ellenfele. Ha az újvárosiak megnyerik a sorozatot, az plusz egy helyet jelenthet Magyarországnak az európai kupaporondon.

Debreceni szurkolók is lesznek a dunaújvárosi meccsen. A Loki Szurkolók Egyesülete kisbuszos utazást szervez, a rájátszás első mérkőzésére. Indulás 13-án szerdán 12.30-kor a Monti Ezredes utcán a Loki Klub elől Az utazás ára egységesen: 4.000 forint/fő. Jelentkezni privát üzenetben lehet az Ultras Debrecen facebook oldalán.

Akik nem lesznek ott Újvárosban, azok élő stream-en követhetik a találkozót, amit a megszokott helyen a főmenü Élő menüpontjában érhetnek el vagy közvetlenül a http://sportstream.hu/dkka/ oldalon.

Támogatóink