Indulás felfelé

Szombaton, az MTK elleni idegenbeli mérkőzéssel a bajnokság talán legfontosabb periódusa kezdődik meg a DVSC SCHAEFFLER számára.

Az Eger elleni bajnoki és Magyar Kupa-győzelem jött tett a csapat önbizalmának, így vág neki szombaton az MTK elleni idegenbeli meccsnek a debreceni együttes. Kellemetlen ellenfél a kék-fehér csapat, amely a Lokihoz hasonlóan eddig öt pontot gyűjtött (nyert az Eger ellen otthon, a Mosonmagyaróvár ellen idegenben és döntetlent játszott a Budaörs otthonában).„Valóban nagyon kellett ez a két győzelem a lelkeknek – fogalmazott Kovács Anna, a DVSC SCHAEFFLER válogatott jobbátlövője. – Tudjuk, hogy egy roppant nehéz időszak előtt állunk, de ha el akarunk indulni felfelé, akkor az Európa-bajnoki szünetig hátra levő három bajnokinkat meg kell nyernünk!”

Az Eger elleni mérkőzéseken a támadójáték a hibák ellenére is jól működött, s az MK-meccsen már a védekezés is alakult.
„A felkészülési időszakban jól működött a védekezésünk – folytatta Anna. – Aztán a bajnokság elején eltűntek a játékunkból a megállító faultok, sokszor nem tudtuk lelassítani ellenfeleink gyors támadásait, márpedig ez nagyon fontos eleme a kézilabdának. Ha eredményesek akarunk lenni, akkor sokkal jobban szét kell tördelnünk a riválisaink játékát.”

Az elmúlt években nem sok babér termett a Lokinak az MTK otthonában.
„Hallottam, hogy az utóbbi években nem ment a csapatnak az MTK ellen idegenben – tette hozzá Anna. – Az a célunk, hogy ez a sorozat most megszakadjon!”

Az MTK-Budapest–DVSC SCHAEFFLER mérkőzés október 27-én, szombaton 18 órakor kezdődik az Elektromos csoportcsarnokban (Budapest, Népfürdő utca 18-20.). A találkozót, amelyet a B. Pech Katalin Vágvölgyi Mária duó vezet, a DVSC Kézilabda YouTube csatornáján élőben közvetítjük.

Támogatóink