DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Irány Vác!

Az MTK elleni száguldás után egy kicsit nehezebb feladat vár a DVSC-TVP-re. A Dunakanyar bevétele…

Nem sok ideje maradt a pihenésre a lányoknak, hiszen szombaton újabb mérkőzés vár a csapatra, a Vác otthonában lépnek pályára Varga József tanítványai. Az előző szezonban várakozáson alul teljesítő váciak tulajdonképpen „felégették” maguk mögött a múltat, s vettek egy új csapatot.

Ennek összeállítását a szlovén Uros Bregarra bízták, aki korábban másodedzőként dolgozott, igaz minőségi helyeken, így hazája válogatottjánál a Krim Ljubljanánál, illetve a macedón Vardar Szkopjénél. A szlovén mester össze is toborzott egy ex-jugoszláv válogatottat, hiszen érkezett a korábban Érden játszó, montenegrói Szara Vukcsevics, a legutóbb a Metzet erősítő szerb Krisztina Liszcsevics, két horvát játékos, Sonja Basic és Diana Jovetic, valamint, hogy szlovén is legyen a keretben, jött Sanja Gregoric. Mellettük a legnagyobb fogás a debreceni nevelésű, volt Fradi és Győr játékos Soós Viktória.  S persze maradtak azért a tavalyi csapatból is, közülük a legnagyobb érték a válogatott 21 éves kapusa, Bíró Blanka. Nagyrészt neki köszönhető, hogy a váciak a nyitányon 18-16-ra nyerni tudtak Érden, ami mindenképpen elismerésre méltó eredmény.

De elismerésre méltó a Loki rajtja is, az MTK-Budapest elleni 23 gólos siker önbizalmat adhat a lányoknak, akik csütörtökön és pénteken is dvd-elemzéssel és edzéssel készültek a második fordulóra. A Vác elleni sikerhez mindenképpen meg kell ismételni a nyitányon látott remek védekezést, s ha arra gondolunk, hogy a Duna-parti együttes is csak 16 gólt kapott Érden, akkor biztos, hogy határozott, szellemes támadójátékra lesz szükség. Az első forduló két legjobban védekező csapatának meccsén (a DVSC és a Vác összesen 28 gólt kapott!), különösen nagy jelentősége lehet a labdaszerzéseknek, illetve az ezekből elért gyors góloknak. Éppen ezért fontos lesz átmenteni a szerdán látott dinamikát és gyorsaságot.

A Városi Sportcsarnokban (2600 Vác, Bán Márton. u. 3.) szombaton 18 órakor kezdődő meccsre a felnőtt belépők 1500,a diákjegyek (6-18 éves korig) 1000 forintba kerülnek. A találkozót Horváth Péter és Marton Balázs vezeti. A megszokottak szerint az utánpótlás is ezen a napon lép majd pályára, az Ifik 14 órától, míg a Juniorok 16 órától játszák első idegenbeli meccsüket.

Támogatóink