Izgalmas meccsen nagy győzelem a Mosonmagyaróvár ellen

A Mosonmagyaróvár a meccs elején ráijesztett egy kicsit a Lokira, de a második félidő végére egyértelművé vált, hogy melyik a jobb csapat. A DVSC SCHAEFFLER a negyedik mérkőzését is megnyerte szeptemberben. 

Nagy küzdelem volt

Alaposan beragadt a meccs elején a Loki. A vendégek kőkemény és rendkívül fegyelmezett védekezésével egyszerűen nem tudtak mit kezdeni a debreceniek. A Mosonmagyaróvár ugyanakkor nagyon kreatívan támadott, így mire felocsúdott volna az egyébként szép számú nézősereg, már hat góllal vezetett a Móvár. Szilágyi Zoltán jól időzített időkérése jótékonyan hatott a hazai együttes játékékára, a vendégeket pedig kicsit kizökkentette Szemerey első ránézésre súlyosnak tűnő sérülése. Vámosék szép lassan elkezdtek felzárkózni, de azt kevesen gondolták volna ekkor, hogy a szünetre már előnnyel megy a DVSC SCHAEFFLER. Pedig így történt. A félidőben egy góllal már a hazai csapat vezetett.

A második játékrész eleje az első tükörképe volt. Ekkor a Loki kézilabdázott ellenállhatatlanul és egyre nagyobb előnyt gyűjtött magának. A hazaiak már héttel is vezettek, ám a Mosonmagyaróvár nem zuhant össze, sőt. Ezúttal a vendégek kezdtek egyre inkább felzárkózni, két gólra meg is közelítették a Lokit, de ekkor kiderült, hogy az idei DVSC SCHAEFFLER nem csak csapatként nagyon erős, de vezéregyéniségeknek sincs híján. Többek között Kácsornak, Szabó Ninának, Costának, Planétának és Torda Vanessának is voltak olyan periódusai, amikor a hátukra vették a kisebb hullámvölgybe került csapatot. Így aztán az utolsó tíz percben már nem kellett izgulni a hazai szurkolóknak.

Színvonalas, fordulatos és rendkívül élvezetes mérkőzésen nyert a Loki és ezzel nagyon fontos két pontot szerzett egy igazi rangadón egy kiváló csapat ellen. A szeptemberi mérleg: négy meccs, négy győzelem. Szép volt csajok!

DVSC SCHAEFFLER–MOTHERSON MOSONMAGYARÓVÁR 30–24 (13–12)

Debrecen, 1400 néző. V: Bóna, Földesi

DVSC SCHAEFFLER: Gabriel – M. COSTA  4, HÁMORI K. 3, Bordás 1, HORNYÁK D., VÁMOS P. 3 Petrus. 2 Csere: TORDA (kapus), KÁCSOR 4, PLANÉTA 7 (2), Füzi-Tóvizi, Jezsikava 1, SZABÓ N. 3, Töpfner 1 (1), Vámos M. 1,

Edző: Szilágyi Zoltán

MOSONMAGYARÓVÁR: Szemerey – Mihály P., Lancz 2, Tóth E. 2 (1), PÁSZTOR N. 6, Ivancok 2, STRANNIG ZS. 5 (2). Csere: Mistina (kapus), Faragó L., KOVÁCS P. 3, TÓTH N. 3, Bardi, Hajtai, Sztankovics K. 1

Edző: Gyurka János

Az eredmény alakulása. 7. perc: 1–4. 13. p.: 2–8. 21. p.: 7–10. 29. p.: 13–12. 35. p.: 17–12. 39. p.: 21–14. 43. p.: 21–18. 53. p.: 28–21.

Kiállítások: 8, ill. 14 perc

Hétméteresek: 5/3, ill. 4/3

MESTERMÉRLEG

Szilágyi Zoltán: Örülök, hogy megnyertük ezt a fantasztikus hangulatú rangadót! Az elején beragadtunk, nem találtuk a Mosonmagyaróvár védelmének ellenszerét. Az első félidő második felében fordult meg a mérkőzés, innentől kezdve sokkal masszívabbá vált a védekezésünk. Mindig volt valaki, aki tudott lökni a csapaton, így egy ilyen nagy sebességen játszó ellenféllel szemben csupán huszonnégy gólt kaptunk

Gyurka János: Sajnos nem vagyunk még kész arra, hogy hatvan percig olyan szinten kézilabdázzunk, mint a mérkőzés elején. A második játékrészt rosszul kezdtük, de annak örülök, hogy újra magunkra találtunk. Nem találkoztunk még ilyen jól védekező csapattal, ez a mérkőzés megmutatta a hibáinkat.

Támogatóink