DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

KKC

Felkészülési

2024.08.08. - 16:00

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Játékosaink a nagyvilágban

Válogatottbeli kötelezettség miatt a DVSC SCHAEFFLER felnőtt keretének hat játékosa van távol Debrecentől. Füzi-Tóvizi Petrára, Kácsor Grétára, Vámos Petrára, Csernyánszki Liliánára, Jovovics Jovanára és Tamara Haggerty-re is komoly feladatok várnak.

Fotó: MKSZ

Hárman (Füzi-Tóvizi Petra, Kácsor Gréta és Vámos Petra) a magyar felnőttválogatottal készülnek az EHF Európa Kupa utolsó két körére, majd a jövő heti, debreceni olimpiai selejtezőre. Golovin Vlagyimir csapata ma este 19.15-kor Norvégia elleni játszik Ulsetben, majd szombaton, 17 órakor Győrben Ausztria ellen zárja a három Eb-társrendező (Magyarország, Ausztria, Svájc) és a címvédő Norvégia számára életre hívott „selejtező-pótló” tornát. Aztán jövő csütörtöktől-vasárnapig a Főnix Arénában az olimpiai részvételért harcol majd a csapat.

A szerb válogatott, soraiban Jovovics Jovanával, már szerdán lejátszotta utolsó előtti kontinensbajnoki kvalifikációs meccsét, s tükörsimán nyert 35–17-re Bulgária ellen, idegenben. A Sumenben megrendezett meccsen a kisebb térdsérülése után gyógyulgató Jovi kevés szerephez jutott. A szerb válogatott vasárnap hazai pályán, Zrenjaninban vívhatja ki az Eb-részvételt, a két ötpontos csapat meccsén a szerbeknek legalább egy pontot kell szerezniük.

Tamara Haggerty és a holland válogatott már biztos Eb-résztvevő, így számukra a selejtező utolsó két fordulója már csak formalitás. Tamiék ma este Portugáliában lépnek pályára, vasárnap pedig hazai pályán, Finnország ellen zárják a kvalifikációs sorozatot, de az igazi cél számukra is a jövő heti olimpiai selejtező, ahol Csehország, Argentína és Spanyolország ellen küzdenek a párizsi repülőjegyért.

Juniorválogatottunk Balatonbogláron készül a héten, a keretben ott van Csernyánszki Liliána és akadémista kapusunk, Lakatos Réka, az együttest pedig Szilágyi Zoltán és  Kudor Kitti készíti fel. A magyar fiatalok ma délután Románia, szombaton pedig Spanyolország ellen játszanak felkészülési mérkőzést.

Támogatóink