DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Jelena Deszpotovics nyártól Győrben folytatja!

A montenegrói válogatott átlövő a szezon végén vált klubot, a Bajnokok Ligája címvédő ETO csapatához szerződik.

Jelena Deszpotovics 2015 nyarán került Debrecenbe, s hamar kiderült, hogy csiszolatlan gyémántra lelt klubunk. Az akkor még szertelen fiatal játékos évről-évre lett egyre érettebb kézilabdázó, így vált a DVSC alapemberévé. Jeca felnőtt karrierjének meghatározó részét a Debrecenben töltötte, itt lett belőle igazi profi játékos, ő a klub történek egyetlen „saját nevelésű” légiósa. Az elmúlt fél évtizedben a montenegrói válogatott meghatározó emberévé vált, a 2020-as dániai Európa-bajnokságon a szakemberek szerint ő volt hazája nemzeti együttesének egyik legjobbja.

Jeca eddig 119 bajnoki meccset játszott Loki-mezben ezzel jelenleg 37. az örökranglistán. Ennél többször csak két külföldi szerepelt a DVSC-ben: az ukrán Irina Szamozvanova, aki 254 meccsel harmadik a rangsorban és Ruta Latakaité, 128 találkozóval. Azaz, ha nem jön közbe sérülés, a litván irányítót megelőzheti majd Deszpotovics a szezon végéig.

Kudor Kitti a 2015/16-os szezonban csapattársa volt Jelenának, idén pedig a DVSC SCHAEFFLER másodedzőjeként dolgozik együtt vele.

„Amikor Jeca idekerült egyértelmű volt, hogy nagyon jó képességű kézilabdázó, igazi csiszolatlan gyémánt, akiből sok munkával nagyon értékes játékos válhat – mondta Kitti. – Fiatalon, a korára jellemzően sokszor hebrencs volt, de minden megmozdulásában ott volt a lehetőség, hogy komplex kézilabdázó válhat belőle. Az évek alatt folyamatosan alakult át a játéka, mind fizikálisan, mind mentálisan egyre érettebbé vált. Az első időszakban inkább védekezésben tudta képességeit a csapat hasznára fordítani, aztán támadásban is egyre több játékidő jutott neki, egyre meghatározóbb tagjává vált a DVSC-nek. Hat év alatt eljutott oda, hogy a világ egyik legjobb csapata is felfigyelt rá, amire azt hiszem mi Debrecenben is büszkék lehetünk, hiszen ebben benne van a klubnál eltöltött idő, benne van a vele dolgozó szakemberek munkája.”

Jelena Deszpotovics számára Debrecen több, min egy állomáshely a pályafutásában. Íme, a montenegrói válogatott játékos nyilatkozata.

„Nagyon hosszú időt töltöttem Debrecenben, elmondhatom, hogy a város a második otthonommá vált. Itt építettem fel magamat játékosként és magánemberként egyaránt. Szerencsés vagyok, mert sok embert ismertem meg itt, akik közül többen a kézilabdán kívüli életemnek is részei maradnak. Úgy gondolom, itt lettem felnőtt!  Nagyon szomorú vagyok, amiért ebben az időszakban nem találkozhatok a szurkolókkal, akiknek köszönöm azt a rengeteg támogató üzenetet, amit a debreceni, illetve válogatottbéli szereplésem idején kaptam. Remélem hamarosan lesz rá lehetőségünk, hogy közösen ünnepeljünk, mert nagyon sok munka vár még ránk a szezon hátralevő részében. Bizonyára tudjátok, hogy nagy vágyam volt a Bajnokok Ligájában szerepelni, s most úgy érzem kész vagyok rá, emiatt hagyom el a klubot a szezon végén. Örülök, hogy ajánlatot kaptam a Győrtől, s tovább erősíthetem magam játékosként, hiszen a világ legjobb kézilabdázóival dolgozhatok majd együtt. De mindenekelőtt addig, mindent megteszek, hogy a Loki elérje a céljait ebben az évben! Sok mérkőzés és munka van előttünk, a szezon végéig mindenképpen csak erre koncentrálok!”

Támogatóink