Jó sebesség, jó játék!

A hét közepén visszatérő válogatott kerettagokkal kiegészülve játszott péntek délután felkészülési mérkőzést a DVSC SCHAEFFLER Kisvárdán, s nyert 35–24-re.

Vámos Petra kisebb betegsége miatt nem lépett pályára, míg Csernyánszki Liliána az NB II-es csapat szombati, Mátészalka elleni rangadóján szerepel majd.

A meccs nélküli két hét után kiéhezett volt a csapat a játékra, nagy kedvvel kézilabdáztak a debreceni lányok. A változatos első játékrész végén három góllal vezettünk, a folytatásban pedig folyamatosan nőtt a különbség. Szép gólokat lőtt a csapat, rendben volt a védekezés és a kapusok is jó teljesítményt nyújtottak, eközben Szilágyi Zoltán elosztotta a terhelést a lányok között. A végére 11 gólos lett a különbség, minden pályára lépő játékos – a kapusok is!! – szerzett gólt.

„A támadójátékunkkal végig elégedett voltam, gyorsan, jó tempóban kézilabdáztunk – kezdte értékelését vezetőedzőnk, Szilágyi Zoltán. – A védekezésünk tíz-tizenöt percig puhány volt, az első félidőben kapott tizenöt gól sok, második félidei védekezés már rendben volt, s ehhez jó kapusteljesítmény párosult, a szünet után kapott kilenc góllal elégedettek lehetünk. Fontos, hogy a sebességünket az egész meccsen tartani tudtuk, s a több jó egyéni teljesítmény is akadt.”

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
KISVÁRDA-MASTER GOOD SE–DVSC SCHAEFFLER 24–35 (15–18)
Kisvárda, zárt kapuk mögött. V: Dáné, Marton
DVSC: Giegerich 1 – Arany 1, Kovács Anna 8 (4), Szabó N. 1, Bordás 5, Hornyák D. 4, Vámos M. 1. Csere: Csapó Kyra 1 (kapus), Jezsikava 2, Tóvizi 1, Planéta 2, Poczetnyik 1, Korsós 1, M. Costa 5, Petrus 1.

Támogatóink