Jobb lett, mint vártuk

Bár erősen foghíjas volt a DVSC SCHAEFFLER kerete a lányok megnyerték Dél-Korea válogatottja ellen első felkészülési mérkőzésüket.

Három játékosunk Törökországban a felnőtt válogatott keret edzőtáborában, junior kontinensbajnokaink még megérdemelt pihenőjükön, Elke Karsten pedig Peruban, a Pán-Amerikai Játékokon. Ez volt a DVSC SCHAEFFLER hiányzóinak listája miközben Ázsia legjobbja, a Magyarországon edzőtáborozó dél-koreai válogatott elleni gyöngyösi meccsre készült a csapat.  A kéthetes kőkemény munka és a délelőtti kétórás gyakorlás látszott a lányok mozgásán, de az is érezhető volt, hogy nagyon kiéheztek a meccsre.

Hatalmas iramban kezdtek a csapatok a forró gyöngyösi csarnokban, s kissé mi is meglepődtünk azon, hogy milyen jól ment a játék. Alig nyolc perc telt el és 6–3-ra vezettünk, s bár fordított az ázsiai válogatott, a debreceni hölgyeken látszott, hogy élvezik a mérkőzést.

„Szép volt kislányok” – üzent a fáradalmait a zsűriasztal üres helyén kipihenő, egyébként remekül játszó rangidős Bulath Anita az első játékrész hajrájában pályára levőknek, hiszen egyszerre négy olyan lány ügyeskedett, aki még játszhatna az ifjúsági bajnokságban.

A második félidő elején mindenkit meglepett Köstner Vilmos, amikor az első támadásnál az első harminc percben egyébként remekül teljesítő Kelemen Gréta helyett Jelena Deszpotovics volt a beállós. Jeca – ha már ott volt – mindjárt lőtt is egy gólt „új posztjáról”, amin maga is jót derült.
A koreaiak viszont nem voltak vidámak, hiszen a vártnál jóval nagyobb ellenállásba ütköztek. Borgyos Panna cikázott a védők között, Bulath Anita mindent belőtt, Kovács Anna jól játszott, s ott volt Jeca is, aki a tízedik gólját, immáron eredeti posztján játszva szerezte egy szép akció végén, cunderezve. A hajrában még fiatalabb lett a DVSC SCHAEFFLER, de még szinte komplett ifi sorral is magabiztosan őrizte előnyét a csapat, s legyőzte a decemberi vb-re és a jövő évi olimpiára készülő Dél-Koreát.

DVSC SCHAEFFLER–DÉL-KOREA 35–31 (17–16)
DVSC: Oguntoye – Varsányi, Kovács A. 6 (1), Bulath 7 (4), Kelemen G. 3, Deszpotovics 10, Vantara-Kelemen 1. Csere: Triffa (kapus), Borgyos 6, Szabó P. 1, Petrus, Poczetnyik 1, Vámosi P., Barabás. Edző: Köstner Vilmos

Támogatóink