DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Jöhet a csoportrangadó!

Az A-jelű négyes két hibátlan csapat találkozik szombaton 15 órakor a Hódos Imre Sportcsarnokban.

Kettőből, kettő. A Thüringer HC és a DVSC SCHAEFFLER is megnyerte eddig két meccsét az EHF Kupa A-csoportjában, így túlzás nélkül titulálhatjuk rangadónak a két együttes szombati összecsapását.

Az erfurti székhelyű, ám európai kupameccseit Nordhausenben játszó német együttes neve jól cseng a nemzetközi kézilabdaéletben, hogy mást ne említsünk a legutóbbi hét szezonban mindig ott voltak a Bajnokok Ligája csoportkörében, 2015-ben a negyeddöntőig jutottak. A THC is pályára lépett hét közben hazája bajnokságában – ahol jelenleg a harmadik helyen áll –, ám jóval könnyebb dolga volt, mint a Lokinak, hiszen simán verte 34–23-ra a Göppingen együttesét. Köstner Vilmoshoz hasonlóan Herbert Müller vezetőedzőnek is akadnak sérülés miatt gondjai. A cseh válogatott játékmester Iveta Koresovának a vállával akadtak gondjai, s rajta kívül is akadnak hiányzói a német együttesnek, amely a csoportkör első fordulójában a Most otthonában nyert könnyedén, így a múlt héten hazai pályán verte a Kastamonut. Szombati ellenfelünk két ásza Alicia Stolle és Emily Bölk, a két nagylövő semlegesítését kell megoldani a győzelemért.

Nálunk továbbra is hiányzik Jelena Deszpotovics és Vámos Petra, a többiek azonban egészségesen és nagy harci kedvvel várják a meccset.
„Nagyon várjuk a szombati meccset, a Siófok elleni vereség után szükségünk van a sikerélményre – mondta csapatkapitányunk, Vantara-Kelemen Éva. – A Thüringer remek csapat, amely a korábbi években rendre a Bajnokok Ligájában szerepelt, így biztosan nem lesz könnyű dolgunk. A csoport két százszázalékos együttese találkozik, ezért különösen nagy jelentősége lesz a mérkőzésnek. Ha sikerülne két pontot szerezni, hatalmas lépést tehetnénk a továbbjutás felé vezető úton!”

A szombaton, 15 órakor kezdődő DVSC SCHAEFFLER–Thüringer HC mérkőzést két norvég játékvezető. Eskil Braseth, Leif Andre Sundet vezeti majd, az EHF delegátus a spanyol Pablo Permuy lesz. (A két sípmester nem ismeretlen számunkra, ők vezették 2016 októberében Nantes-ban csapatunk EHF Kupa-meccsét, méghozzá remekül.)

A Globus Kids Gyermekjátszóház ezúttal is várja a 6 éven aluli gyerekeket!
Mivel minden jegy elkelt pénteken, a pénztár már nem nyit ki a meccs napján, kapunyitás 13 óra 15 perckor lesz. Mint ahogy arról tájékoztattuk szurkolóinkat, a találkozóra a szezonbérletek NEM ÉRVÉNYESEK. Azok a bérleteseink, akik éltek elővásárlási jogukkal, szokásos helyükre válthatták meg belépőiket, ezeket a helyeket külön matricával jelöltük meg. A találkozót a Sport1 televíziós csatorna élőben közvetíti.

A Hódos Büfé már a mérkőzés kezdete előtt három órával, délben kinyit.

Támogatóink