DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Jöhet a keleti derbi

Szombaton 18 órakor, a szezon utolsó előtti mérkőzésén, az ősi rivális Békéscsaba otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER.

Komoly múltja van a Békéscsaba–Loki párharcnak. A két együttes eddig 81 alkalommal találkozott az NB I-ben, s ezeknek a meccseknek a helyezésektől függetlenül mindig parázs hangulata volt. Az örökmérleg felénk billen, hiszen 56 debreceni győzelem és 3 döntetlen mellett 22 alkalommal örülhettek a lila-fehérek, akik utoljára 2019 februárjában tudták legyőzni a DVSC-t, az azóta lejátszott öt keleti derbi után mi örülhettünk.

A presztízsen túl is komoly tétje van a szombati EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE–DVSC SCHAEFFLER mérkőzésnek, hiszen a lila-fehérek első osztályban maradása még nem biztos, nekünk pedig a bronzérem megszerzése miatt fontos a két pont. Békéscsabán alig több, mint egy hete váltottak edzőt. Az új mester, Farkas József, egy értékes idegenbeli győzelemmel debütált a kispadon. Az Érd otthonában nyert 37–24-re az Előre.

Az biztos, hogy remek hangulatú csarnok várja majd a két csapat játékosait. Szilágyi Zoltán tanítványainak jót tett a múlt heti két magabiztos győzelem, de a lányok tudják, hogy a bronzéremhez még két győzelem kell!

„Megbeszéltük, hogy az utolsó négy meccsen az a legfontosabb, hogy megszerezzük a pontokat. Az már külön örömöt jelent, hogy ilyen magabiztosan tudtunk nyerni Fehérváron és Kisvárdán – fogalmazott csapatunk átlövője, Planéta Szimonetta. – Az új edző mindig lendületet ad egy csapatnak, ezt a Békéscsaba is bizonyította múlt héten. Fontos lesz a jó kezdés, ha úgy beleállunk a meccsbe, mint az előző két találkozón tettük, akkor nem lehet gond. A lényeg hogy megszerezzük a két pontot.”

A május 20-án, 18 órakor kezdődő EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE–DVSC SCHAEFFLER mérkőzést Bujdosó Máté és Horváth Viktor vezeti.

A találkozót a DVSC Kézilabda YouTube csatornáján élőben közvetítjük.

Támogatóink