DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Jöhet a türelemjáték!

Szombaton 18 órakor a Siófok otthonában lép pályára a DVSC-TVP.

A 2016/17-es szezonban két drámai meccset játszott a DVSC-TVP a Siófok ellen. Mindkétszer döntetlen lett a vége, s mindkétszer Csáki Viki egyenlített az utolsó másodpercben, hétméteresből. Jobbszélsőnk azokon a találkozókon összesen 17 gólt szerzett, így nyugodtan kijelenthetjük, hogy Csakesz Siófok-specialista. Aztán szeptemberben a Hódosban elmaradtak a Csáki-gólok, nem is tudtunk pontot szerezni, pedig Lotte Grigel 12-szer volt eredményes. Dán irányítónk most bokasérülése miatt kihagyja a szombati Balaton-parti túrát, így a két döntetlen hősét kérdeztük a mérkőzésről

– Emlékezetes meccsek voltak, amelyek közül az idegenbelire valamiért jobban emlékszem – tekintett a múltba Csáki Viki. – Már nyolc góllal is vezetett a Siófok, mi pedig szépen lassan, fokozatosan dolgoztuk le a hátrányunkat. Türelmesen kézilabdáztunk, kihasználtuk az ellenfél hibáit, s azt, hogy már azt hitték, megvan a mérkőzés. Döntetlen lett a vége, de az nekünk felért egy győzelemmel. Hatalmas volt bennem a feszültség, borzasztó lett volna elrontani az utolsó büntetőt, szerencsére belőttem. Azt hittem nem fordulhat elő ugyanaz, aztán a hazai meccsen ugyanúgy mínusz egynél kellett odaállnom az utolsó heteshez. Az is bement.

A múltidézés után persze szóba került a jelen, a szombati mérkőzés is.
– Sok jó játékosa van a Siófoknak, a teljesség igény nélkül elég a kapus, Denisa Dedut, a szezon közben szerződtetett Melinda Geigert, vagy a legfrissebb szerzeményt, a dán Camilla Maibom-t említeni – beszélt Csáki Viki a soron következő mérkőzésről. – Szerintem azonban a francia világbajnok Estelle Nze-Minko a legjobb játékosuk, az lesz a kulcs, hogy őt miként tudjuk megállítani. Ha hagyjuk cselezni, összeránt akár két-három embert is, nagyon dinamikus, veszélyes kézilabdázó. Fontos lesz, hogy besegítsünk egymásnak, sok okos faultra lesz szükségünk. Támadásban türelmesnek kell lennünk, pontosan kell passzolnunk és szélesen kell játszanunk, mert ha összetömörül a siófoki fal, akkor nehéz lesz átjátszani. Kulcsfontosságú lehet a pontosság, hiszen ha hibázunk, villámgyorsan indulnak.

Lotte Grigel biztosan nem léphet pályára így nélküle kell nekimenni a szombati meccsnek, amelyet a fiatal Altmár Kristóf, Horváth Márton kettős vezet majd. A mérkőzést a Siófok KC oldalán élőben nézhetik, a linket Facebook oldalunkon a mérkőzés előtt megosztjuk!

Támogatóink