Jól néz ki, de messze még a vége!

Két forduló után a norvég HK Sola és a DVSC SCHAEFFLER százszázalékos az EL C-csoportjában, míg a dán Nyköbing és a horvát Koprivnica még pont nélkül áll.

Fotó: Ivan Brkic

Debreceni szemszögből jól fest az Európa Liga C-jelű négyesének tabellája, hiszen a DVSC SCHAEFFLER a Nyköbing hazai és a Podravka Vegeta idegenbeli legyőzése után négy ponttal áll a tabellán, a jobb gólkülönbsége miatt első norvég Sola mögött. A csoportkörből azonban még négy forduló hátra van, így nagyon sok forgatókönyv elképzelhető, a lényeg, hogy a továbbjutás kiharcolásáig még roppant hosszú út vár csapatunkra.

A DVSC SCHAEFFLER a 3. fordulóban, január 22-én vasárnap 18 órakor a szintén hibátlan Sola otthonában lép pályára, míg a Nyköbing a Podravkát fogadja.

Aztán egy hét szünet következik az EL-ben, majd február első hétvégéjén a 3. kör visszavágóit rendezik, azaz DVSC SCHAEFFLER–Sola (február 4., 20 óra) és Podravka–Nyköbing lesz a párosítás. A következő fordulóban február 11-én 16 órakor a Nyköbing vendégei leszünk, míg egy nappal később a Sola Kaproncán lép pályára. A zárófordulóban mindkét mérkőzés azonos időpontban, február 19-én, vasárnap 18 órakor kezdődik, DVSC SCHAEFFLER–Podravka, Sola–Nyköbing lesz a párosítás.

Számolgatni egyelőre még felesleges, de az egyértelműnek tűnik, hogy a negyeddöntőhöz még legalább két győzelemre van szükségünk, s még nyolc szerzett ponttal sem biztos a továbbjutás.

„Természetesen örülünk az eddigi két győzelemnek, de még nagyon messze van a csoportkör vége – mondta Szilágyi Zoltán, a DVSC SCHAEFFLER vezetőedzője. – Mérkőzésről mérkőzésre haladunk, most a vasárnapi, Sola elleni idegenbeli találkozóra koncentrálunk. Élvezzük, hogy ilyen remek hangulatban, ilyen ellenfelekkel játszhatunk, s természetesen szeretnénk továbbjutni a csoportból, de addig még hosszú út vezet!”

EDDIG TÖRTÉNT

EFH EL, C-CSOPORT
1. forduló: DVSC SCHAEFFLER–Nyköbing 28–27, Sola–Podravka Vegeta 35–29.
2. forduló: Nyköbing–Sola 26–28. Podravka Vegeta–DVSC SCHAEFFLER 20–26.

Az állás:
1. Sola 4 pont (63–55)
2. DVSC SCHAEFFLER 4 (54–47)
3. Nyköbing 0 (53–56)
4. Podravka 0 (49–61)

 

Támogatóink