Jovovics Jovana a DVSC SCHAEFFLER-ben folytatja

A gyermekáldás előtt álló Karina Jezsikava helyére érkezik Budaörsről a 21 éves szerb-magyar kettős állampolgárságú átlövő, aki kiválóan beszél magyarul.

Jovi 2017-ben, 16 évesen került a Dunaújvárosi KKA csapatához, s 2019-ben – ekkor már remekül beszélte nyelvünket – megkapta a magyar állampolgárságot. Szerbiában Jovovicsként szerepelt, s bár a magyar okmányaiba a Jovovity név került – így szerepel majd a hivatalos jegyzőkönyvekben –, mi a Jovovics nevet használjuk, az ő kérésére.

Jovi a szerb válogatott tagjaként ott volt a 2019-ben Japánban rendezett világbajnokságon. Az előző szezonban 26 mérkőzésen 142 gólt szerzett a Budaörs csapatában. A jelenleg is zajló bajnokságban vakbélműtétje miatt csak három találkozón lépett pályára, s 15 alkalommal volt eredményes. Klubunk jövő nyáron mindenképpen szerette volna szerződtetni Jovovics Jovanát, az élet azonban közbeszólt, mivel Karina Jezsikava gyermeket vár, még az Európa Liga rajtja előtt gondoskodnunk kellett a pótlásáról. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a Moyra-Budaörs Handball csapatának a konstruktív együttműködésért, ennek köszönhető, hogy már most sikerült megállapodni Jovana átigazolásáról. Az átlövő szerződése 2025-ig szól.

Jovi – aki 22-es mezben játszik majd a Lokiban – már megérkezett Debrecenbe, bemutatkozott újdonsült játékostársainak, s csütörtök délután már együtt edz a csapattal.

„Bár úgy terveztem, hogy Budaörsön fejezem be ezt a szezont, nagyon boldog vagyok, hogy jött ez a lehetőség, remélem, hogy élni fogok vele – mondta bemutatkozó interjújában Jovovics Jovana. – Nagy kihívások várnak ránk, mások a célok, mint az előző csapatomban. Alig várom, hogy elkezdődjön az Európa Liga, hiszen még soha nem léptem pályára nemzetközi kupában, így ez nagy motivációt jelent számomra. Szimpatikusak az új társak, s mivel magyarul és angolul is beszélek, nem hiszem, hogy gondom lenne a beilleszkedéssel.”

Támogatóink