DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Karnik Szabina: debreceni maradok!

Nyártól Kisvárdán kézilabdázik Karnik Szabina, akinek sok szép emléke van a DVSC-ben eltöltött éveiből!

A DVSC SCHAEFFLER jelenlegi keretéből Karnik Szabina lépett először pályára Loki-mezben. Szacsa alig 16 és fél éves volt, amikor 2007. januárjában a Hódmezővárhely elleni Magyar Kupa-mérkőzésen pályára küldte őt az akkori vezetőedző, Bíró Imre.

A debreceni tehetségre a már akkor is nagy álmokat szövögető Győri ETO-nál is felfigyeltek, a Dunántúlra költözött, ám egy súlyos térdsérülés után nagyon messze került első osztályú álmaitól. Végül Hajdúnánáson tért vissza a sportágba, majd 2011 őszén, amikor nagy gondban volt a debreceni női kézilabda újra piros-fehérbe öltözött.

„Hú, tényleg ilyen régen játszottam az első felnőttmeccsemet a Lokiban – hökkent meg Szabina a 13 éves emlék felelevenítése okán. – Sajnos én nem itt töltöttem az egész pályafutásomat, mint Nyüzi, hiszen nagyon fiatalon Győrbe kerültem, ott pedig megsérültem. Amikor Hajdúnánásról visszajöttem., idő kellett, hogy előbb magamat érjem utol, aztán a többieket.”

Karnik Szabina összesen 216 első osztályú meccset játszott eddig, ebből 137-et a DVSC-ben. Loki mezben a legjobb formában talán 2016 tavaszán kézilabdázott, a Dunaújváros ellen drámai csatában megnyert bajnoki negyeddöntő párharc két meccsén összesen tízszer volt eredményes. Ezután következett egy feledhető szezon Újvárosban, majd két remek év az MTK-ban, Golovin Vlagyimir irányítása mellett. A kék-fehéreknél 53 bajnokin 317 alkalommal volt eredményes, egyértelműen ő volt a fővárosi együttes játékának kulcsfigurája.

„Egyre jobban ment a játék, a 2014/15-ös, majd a következő szezon már szép emlék számomra – folytatta Szacsa. – Aztán Dunaújvárosban szerződtem, ahol nem jött össze semmi, ezért is döntöttem a váltás mellett, s igazoltam az MTK-ba. Itt Vova irányítása mellett éltem a másodvirágzásomat, majd két év után döntöttem úgy, hazatérek Debrecenbe! Nem úgy terveztem, hogy egy év után újra váltanom kell, de azt hiszem ez volt a helyes döntés.  Az MTK-ban rám épült szinte minden, tétlen helyzetben azt várták, hogy majd a Szacsa megoldja. Egy ilyen helyzetből, bekerültem egy olyan keretbe, ahol nagyon sokan meg tudják oldani. Egyre nehezebb volt a szituáció, egyszerűen nem tudtam véghez vinni, amit meg akartam csinálni!”

Szabina nyártól Kisvárdán folytatja pályafutását, s már nagyon várja, hogy a jelenlegi helyzet után az élet visszatérjen a normális kerékvágásba,

„Az a legfontosabb, hogy lehessen normálisan készülni, ősszel elkezdődhessen a bajnokság – beszélt reményeiről Szabina. – Nagyon jó a kapcsolatom a családommal, de ez a bezártság már nekem is sok, inkább napi kettőt edzek magamban, futok, erősítek. Közben készülök a vizsgáimra, a Debreceni Egyetemen gazdálkodás-menedzsment szakon vagyok elsőéves hallgató. Mindegy, hogy merre vet a sors, debreceni maradok, itt van az otthonom, s bár a következő szezontól egy másik csapat sikeréért harcolok majd, a szívemben itt maradt a csapat, a közönség!”

Támogatóink