Karnyújtásnyira a bronzéremtől

Idegőrlő meccsen, Vámos Míra három másodperccel a befejezés előtt lőtt szélsőgóljával szereztük meg a két pontot Dunaújvárosban, s kerültünk nagyon közel a harmadik helyhez!

Lehetett volna sokkal könnyebb is!

Sőt, akár már az első harminc percben lezárhattuk volna a kulcsembereit nélkülöző DKKA elleni meccset, ám Gabrijela Bartulovic nem így gondolta. A dunaújvárosiak ihletett formában védő horvát kapusa ziccerek sorát hatástalanította, s bár végig magabiztosan vezettünk, nem sikerült lerázni a nagyot küzdő ellenfelet.

A szünet utáni percekben is hasonló forgatókönyv szerint folytatódott a találkozó, a 35. percben 14–10-re vezettünk, amikor emberelőnybe kerültünk. A létszámfölény azonban nem érett gólokká, sőt a DKKA faragott a hátrányából. A rémálom folytatódott, hamarosan ki is egyenlítettek a lehetőséget egyre inkább megérző újvárosiak. A legijesztőbb rész azonban még hátra volt, hiszen 13 perccel a vége előtt már vezetett a Dunaújváros (18–17). A kispadról a még csak 18 esztendős Torda Vannesa érkezett a kapuba, s kulcspillanatokban védett nagyokat, neki is köszönhető, hogy Tóvizi Petra találatával az 54. percben újra nálunk volt az előny. A győzelem azonban még messze volt, hiszen a Kohász rendre egyenlíteni tudott, Szabó Nina és Vámos Petra góljára is volt válasz. Belül jártunk az utolsó percen, amikor Kazai Anita alakította 21–21-re az eredményt. Még egy támadásunk maradt, hogy kicsikarjuk a győzelmet, s Vámos Míra keze nem remegett meg, három másodperccel a végső dudaszó előtt megszületett a két pontot érő gól!

Alaposan megszenvedtünk a nagyot harcoló DKKA legyőzéséért, de sikerült, így már karnyújtásnyira vagyunk a bronzéremtől!

DUNAÚJVÁROSI KKA–DVSC SCHAEFFLER 21–22 (9–12)
Dunaújváros 500 néző. V: Kovács T., Mándli

DUNAÚJVÁROS: BARTULOVIC – Horváth G. 3, SZALAI B. 6, FARKAS J. 4 (1), Weisheitel, Polics 1, KAZAI 5. Csere: Wéninger (kapus), Matucza, Nick1, Mrmolja, Krupják-Molnár 1. Edző: Vágó Attila
DVSC: Csapó Kyra – M. Costa, Fachinello 2, Tóvizi 2, Hornyák D., Vámos P. 2, Petrus 4. Csere: TORDA (kapus) Jezsikava 2, Planéta 1, KOVÁCS ANNA 6 (3), VÁMOS M. 2, Poczetnyik L., Szabó N. 1, Bordás., Arany. Edző: Szilágyi Zoltán

Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. 4/3

MESTERMÉRLEG
Vágó Attila: Gratulálni szeretnék a Debrecennek és a saját csapatomnak egyaránt. Ezen kívül nem fűznék hozzá semmit, mert annak súlyos következményei lehetnének.
Szilágyi Zoltán: Gratulálni szeretnék a példamutatóan küzdő hazai csapatnak, az utolsó másodpercekig megvolt az esélye a pontszerzésre. Mi mélyen a tudásunk alatt teljesítettünk, az első félidei védekezésünk volt az egyetlen pozitívum. Csak magunkat okolhatjuk, hogy nem döntöttük e már szünet előtt a két pont sorsát, s ez még akkor is igaz, ha Gabrijela Bartulovic nagyszerű napot fogott ki, nem találtuk a kapus ellenszerét. A második félidőben, amikor elléphettünk volna kimaradtak a ziccerek, a Dunaújváros pedig jól használta ki a hibáinkat, s mi egyre inkább pánikba estünk. Ez már a sokadik szoros végjátékban megnyert meccsünk, ez pedig a rossz teljesítmény ellenére dicséri a csapat mentális erejét.

Támogatóink