DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

KKC

Felkészülési

2024.08.08. - 16:00

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Karnyújtásnyira a rájátszás, jön a hét mérkőzése!

Szombaton, 16 órakor a dán Odense Handbold ellen folytatja a BL-szereplést a DVSC SCHAEFFLER. Szilágyi Zoltán tanítványai a továbbjutás kapujában állnak, s holnap estére be is biztosíthatják a rájátszásban való szereplést.

A háromgólos vereség ellenére a csoportkör 4. fordulójában, szeptember 30-án lejátszott Odense elleni idegenbeli meccs szép emlékként maradt meg a debreceni játékosokban. Borzasztóan kezdtük a meccset, a hatodik percben már 6–0-ra vezetett a dán sztárcsapat. Aztán egycsapásra megnyugodtak a Loki játékosai, fokozatosan csökkent a hátrány, olyannyira, hogy a hajrához érve egygólosra olvadt a különbség, s a norvég játékvezetők talán még most sem tudják megmondani, hogy ebben a helyzetben miért nem adták meg a Hámori Konszuéla ellen elkövetett szabálytalanságért az egyértelmű hétméterest. Végül 33–30-ra nyert az Odense, de ez volt az a hatvan perc, amely után elhitték a debreceni lányok, hogy a sztárcsapatok ellen is van esélyük. A kezdést leszámítva jó lenne hasonló mérkőzést játszani szombaton a Hódosban. Persze ez nem lesz könnyű, hiszen a dánok az automatikus negyeddöntőt érő második helyért harcolnak, s hogy ezt elérjék, ahhoz mindenképpen szükségük van a Debrecenben megszerezhető két pontra.

A DVSC SCHAEFFLER játékosai túl vannak a sűrű januári program felén, a Podgorica–Győr túráról csütörtök hajnalban értek haza. A montenegrói fővárosban a Buducsnoszt Bemax elleni győzelemmel karnyújtásnyira került a debreceni csapat a továbbjutásból. A montenegróiaknak már csak matematikai esélyük van megelőzni a Lokit, ám ha mi nyerünk az Odense ellen, vagy a Győr két pontot szerez Podgoricán, akkor már nem kell számolgatni. 

„Két nagyon jó mérkőzést játszottunk az elmúlt napokban. Podgoricán nagyszerű győzelmet arattunk, és szerdán is nagyon közel voltunk a bravúrhoz. – mondta honlapunknak Grosch Vivien. Kicsit keserű szájízzel jöttünk el Győrből, talán többet érdemeltünk volna, de ezek a mérkőzések csak nagyobb lendületet és önbizalmat adhatnak nekünk, hiszen remekül játszottunk. Nem könnyű ennyi meccset játszani sorozatban, de igyekszünk időt hagyni a pihenésre és a regenerálódásra is. Az Odense nagyon erős ellenfél, de szeretnénk megnehezíteni a dolgukat. Most már kicsit felszabadultabban játszhatunk, ami nem azt jelenti, hogy ne koncentrálnánk maximálisan. A védekezésünk nagyon rendben volt a Győr ellen, ha sikerül hasonlóan teljesítenünk szombaton, akkor ismét szoros meccset játszhatunk a dán csapat ellen.”

A január 20-án, szombaton 16 órakor kezdődő DVSC SCHAEFFLER–Odense Handbold mérkőzést két osztrák hölgy, Ana Vranes és Marlis Wenninger vezeti majd. Az EHF ellenőr a montenegrói Predrag Pavicsevics lesz. A találkozót a Sport 1 csatorna élőben közvetíti.
Az európai szövetség (EHF) ezt a meccset választotta a hét mérkőzésének, így speciális körítése lesz a találkozónak!
Belépőt, elővételben a klub honlapján a JEGY/TICKET menüpontnál lehet vásárolni https://dvsckezilabda.hu/jegy-es-berlet/.
A Hódos Imre Rendezvénycsarnok pénztára a meccs napján 14 órakor nyit, ugyanekkor lesz kapunyitás is. 

Az A-csoport állása: 1. Győr 20 pont, 2. Odense (dán) 14 3. Bietigheim (német) 12. 4. CSM Bukarest (román) 11 (297–259) 5. Brest (francia) 11 (273–2253), 6. DVSC SCHAEFFLER 9, 7. Buducsnoszt (montenegrói) 3, 8. Savehof (svéd) 0.

A 11. forduló további mérkőzései:
Január 20, szombat
Brest Bretagne–Bietigheim 18.00
Buducsnoszt Bemax–Győri Audi ETO 20.00
Január 21. vasárnap
CSM Bukarest–Savehof 16.00

Támogatóink