DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Katasztrófa a szünet után

A félidei háromgólos előnyből hatgólos hátrány lett, kikapott Montenegrótól a magyar válogatott, s ezzel nagyon nehéz helyzetbe került!

Fotó: MKSZ

Tudtuk, hogy a Paraguay és a Kamerun elleni könnyed sikerek után ez lesz a világbajnokság első kemény meccse, az első hatvan perc, amelyet meg kell nyerni a célok eléréséért. A tavalyi Eb-bronzérmes montenegrói válogatott az egyik legkellemetlenebb  ellenfél az elitből, tele kőkemény, megalkuvást nem ismerő harcosokkal. Ráadásul esetükben – illetve az ellenük játszott meccsek során – kulcskérdés, hogy mit engednek meg a játékvezetők, hol húzzák meg a keménység és a durvaság közti határvonalat. Nos, a találkozót egyébként remekül vezető dán duó, felfogása nem nekünk kedvezett (és akkor finoman fogalmaztunk). A meccs első kiállítását Klujber Katrin kapta a 17. percben, egyébként jogosan. Csakhogy addigra minimum három montenegróit kellett volna kiküldeni két percre. Tatjana Brnovics például szó szerint terrorizálta Vámos Petrát – büntetlenül.

A gólszegény első félidőben sokáig a montenegrói válogatottnál volt az előny, a nekik kedvező ritmusban folyt a játék. Szerencsére Böde-Bíró Blanka elkapta a fonalat, támadásban pedig ha nehezen is, de megtaláltuk a rést az ellenfél falán. Átvettük a vezetést, s a18. percben Vámos Petra második góljával már kettővel jártunk előrébb riválisunkál, s szünetig háromgólosra nőtt az előny.

Aztán a folytatásban többször is megvolt a lehetőség, hogy tovább növeljük a különbséget, ehelyett kihagytunk négy ziccert – vagy fogalmazzunk úgy, hogy a horvátból honosított Marta Batinovics védett bravúrosan – eladtunk három labdát, s a 40 percben már Montenegró vezetett 14–11-re. Nincs jobb szó, védekezésben és támadásban is szétesett a magyar válogatott, s erre az sem magyarázat. hogy Batinovics valóban ihletett formában védett. Mire Vámos Petra megtörte a mieink több, mint 12 perces gólcsendjét, már odalett a hit, míg a másik oldal képviselői eksztázisban kézilabdáztak.

A második játékrészt 17–8-ra nyerte Montenegró…

Ezzel nagyon nehéz helyzetbe sodródott a magyar válogatott, számolgatni nem érdemes, valószínűleg a középdöntőben mindhárom ellenfelét le kell győznie, ha olimpiai selejtezőt érő helyen szeretne végezni.

MAGYARORSZÁG–MONTENEGRÓ 18–24 (10–7)
Helsingborg 1100 néző. V: Hansen, Madsen (dánok)

MAGYARORSZÁG: Böde-Bíró – Győri-Lukács 3, Klujber 2, Vámos P. 3, Bordás, Kuczora 1, Szüllősi-Schatzl 1. Csere: Szemerey (kapus), Papp N. 3, Simon P. 2, Pásztor N. 1, Füzi-Tóvizi, Debreczeni-Klivinyi, Töpfner, Márton G., Juhász G. 2.

Támogatóink