Katasztrofális kezdés után emelt fővel távozhattunk

A remekül védő Kiss Évának köszönhetően hamar elhúzott a BL-címvédő, ám a végén nem volt okunk a szégyenkezésre.

Lotte Grigel a hét közben kisebb sérülést szenvedett, így ő nem utazott el a csapattal.
Nagyon bekezdett a Bajnokok Ligája-győztes Győr, a hetedik percben 5–0-ra, a 18. percben 13–3-ra vezettek a hazaiak. pedig a helyzetink nekünk is megvoltak, ám az ETO kapujában remeklő Kiss Éva sorozatban fogta meg a ziccereket. A folytatásban szerencsére sikerült rendezni a sorokat, így félidőre hétgólosra csökkent a BL-címvédő előnye.

A második félidőt már sikerült lehozni katasztrofális periódus nélkül, becsülettel küzdött, harcolt a csapat, amit értékelt a lányokat Győrbe is elkísérő tucatnyi debreceni szurkoló. A pályán Bulath Anita volt a vezér, a rutinos átlövő mellett pedig két ifjú szélső Szabó Panna és Arany Rebeka nyújtott átlagon felülit, ami bíztató a jövőre nézve.

A rémálomszerű kezdés után végül emelt fővel hagyhatta el a DVSC-SCAEFFLER az Audi Arénát.

GYŐRI AUDI ETO–DVSC SCHAEFFLER 34–23 (18–11)
Győr 3261 néző. Vezette: Felhő, Öcsi.
GYŐR: KISS É. – Kendliková 3, OFTEDAl 6 (1), Groot 4 (2), BRATTSET 5, Kristiansen 2, FODOR Cs. 5. Csere: Tóth N. (kapus), Amorim 1, Pál T., BÓDI 5, Kürth, Kellerman. Edző: Danyi Gábor
DEEBRECEN: Triffa – Varsányi, BULATH 5 (2), Tóvizi, Deszpotovics 3, Zamfirescu 1, Vantara-Kelemen. Csere: Kovács Anna 7 (3), Bordás 2 SZABÓ P. 3, ARANY 2. Edző: Pal Odrup Jensen.

Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 8/5.

MESTERMÉRLEG
Danyi Gábor: – Az elején szerettünk volna határozottan kezdeni, ami sikerült, de ebben komoly szerepe volt kapusunknak. Jó tempójú meccs volt, bár ahhoz kevesen vagyunk, hogy azt játsszuk, amit s szeretnénk. A védekezésünk még nem állt össze, de a támadójátékunk sebessége rendben volt.
Pal Oldrup Jensen: – Tudtuk, hogy nagyon erős csapattal találkozunk, az volt a célunk, hogy megmutassuk, tudunk küzdeni és a lehetőségekhez képest a legjobb teljesítményt produkálni. A mérkőzés nagyobbik részében ezt sikerült elérni, de a meccs elején szenvedtünk Kiss Éva ellen. Ezzel együtt a helyzeteink megvoltak, s most számunkra ez a legfontosabb. Amikor sikerült rendeznünk a sorokat tudtuk tartani a lépést a Győrrel, de aztán ismét beleerősítettek a hazaiak, így tizenegy gól lett a különbség. Egy remek játékosokból álló, klasszis csapat ellen jól küzdöttünk, így elégedett vagyok, s örülök, hogy néhány fiatal játékosunk bizonyítani tudott.

Támogatóink