DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai.

Ősi rivalizálás újabb fejezetét láthatják a nézők szerdán délután a sok nagy csatát megélt Békéscsabai Városi Sportcsarnokban. A szomszédos megyeszékhelyek csapatai először az 1981-es bajnokságban találkoztak az NB I-ben (akkoriban még tavaszi-őszi rendszerű volt a bajnokság), s mindkétszer a lila-fehérek örülhettek. Az első Loki-győzelemre 1984 áprilisáig kellett várni, de a lényeg, hogy a felek az elmúlt négy évtizedben mindig remek hangulatú, kiélezett meccseket játszottak. A legutóbbi hét találkozón a debreceni lányok szereztek két pontot, s a papírforma most is DVSC SCHAEFFLER győzelmet ígér. Ennek ellenére nem számíthatunk könnyű mérkőzésre, hiszen az utóbbi időszakban alaposan megerősödött a kiesés elkerüléséért harcoló csabaiak kerete. A Metz együtteséből szerződtették a fiatal horvát jobbátlövőt, Andela Zagart, míg a német élvonalból, a Bundesligából érkezett a török-svéd kettős állampolgár, Fatos Kücükyildiz.

A debreceni lányok a fantasztikus norvégiai BL-meccs után egynapos pihenőt kaptak, majd elkezdtek készülni a szerdai keleti derbire. A múlt hét szerdai, Dunaújváros elleni bajnoki meccs hajrájában kapott lehetőséget fiatal tehetségünk, Kelemen Dorina, aki ezúttal is a csapattal utazik.

„Örültem, hogy pályára léphettem a DKKA ellen, s hogy sikerült hozzátennem a sikerhez – mondta Kelemen Dorina. – Békéscsabán kemény mérkőzésre számítok, de mindenképpen a győzelem a célunk. Ehhez jó védekezésre és gyors támadójátékra lesz szükség. Remélem, hogy ezúttal is játéklehetőséghez jutok és tudok segíteni a csapatnak.

A Békéscsabai Városi Sportcsarnokban (Békéscsaba, Gyulai út 34.), március 27-én, szerdán 18 órakor kezdődő TAPPE-Békéscsabai ENKSE–DVSC SCHAEFFLER mérkőzést Kovács-Sebők Stefánia és Vastag-Réti Rebeka Réka vezeti majd. A a találkozót az M4Sport Kézi YouTube csatornáján élőben lehet követni.

Támogatóink