Kellemetlen ellenfél érkezik pénteken

Az elmúlt években sok borsot tört az orrunk alá következő ellenfelünk, azaz a közelmúlt történései alapján nem számíthatunk könnyű mérkőzésre az MTK-Budapest ellen.

A hónap végén lesz éppen egy évtizedes a két csapat – illetve az MTK jogelődjének tekinthető Budapest SE – NB I-es története. A debreceni lányok 2012 szeptember 29-én játszottak először a BSE vendégeként az Elektromos Sportcsarnokban, s nagy csatában nyertek 30–29-re. A találkozó debreceni hősei közül a 10 találatig jutó Dakos Noémi most az MTK csapatkapitánya, míg a nyolc gólt szerző Kudor Kitti a DVSC SCHAEFFLER másodedzője. 2013 januárjában, hazai pályán már nem sikerült legyőzni a BSE együttesét, 24–24 lett a végeredmény. Debrecenben azóta egyszer szerzett pontot a 2013/14-es szezon óta MTK-Budapest néven szereplő csapat, 2021 február 14-én, a Covid-járvány miatt zártkapus meccs vége lett 29–29.

A fővárosban viszont sokszor meggyűlt a bajunk a kék-fehérekkel, az elmúlt bő fél évtizedben. Tone Tiselj debütáló meccsén, 2016 januárjában 27–22-re kaptunk ki, majd a szlovén mester dirigálásával egy évvel később is vereséget szenvedtünk az MTK otthonában, ezúttal 25–19 lett a vége. Aztán összejött sorozatban a harmadik vereség is a Tromos Csarnokban, 2018 májusában a DVSC-nél Tone Tiseljt váltó Vida Gergő – a kék-fehérek jelenlegi mestere – volt a szakvezető, a végeredmény pedig 29–23 az MTK javára. Az átok 2018 októberében tört meg, ekkor Pal Oldrup Jensen vezetésével vertük meg idegenben a budapestieket 28–22-re, más kérdés, hogy a norvég szakembernek ezen felül nem sok babér termett a Loki kispadján.

Akad friss emlékünk is arról, hogy mennyire kellemetlen ellenfél az MTK, hiszen a legutóbbi, számunkra bronzéremmel záruló szezonban a két BL-szereplőn kívül csak az MTK tudta legyőzni a DVSC SCHAEFFLER-t, 2021 november 10-én, a Fáy utcai csarnokban 29–28-ra. Sőt, 2022 áprilisában a Hódosban is alaposan meg kellett szenvednünk a sikerért, hiszen az első játékrészben hat góllal is vezettek a fővárosiak, ám a szünet után sikerült a fordítás, s végül 29–26-ra nyertünk.

A két csapat eddig 23 mérkőzést játszott az NB I-ben, 15 debreceni győzelem és két döntetlen mellett hatszor nyertek a kék-fehérek. A Hódosban lejátszott 11 meccsből kilencszer nyert a DVSC, s kétszer osztoztak meg a csapatok a pontokon.

(Forrás: sportstatisztika.com)

Támogatóink