Kellemetlen kék-fehér ellenfél

Az MTK albérletében, a Fáy utcai Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban lép pályára szerdán 17.30-kor a DVSC SCHAEFFLER. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Nem sok szép emlékünk van az elmúlt fél évtizedből, az MTK elleni idegenbeli mérkőzésekről. A két csapat legutóbbi hat fővárosban lejátszott találkozójából négyet nyertek meg a kék-fehérek, mi kétszer tudtuk elhozni a pontokat. Annyi jó hírrel szolgálhatunk, hogy ezúttal nem a számunkra mostanság nem túl sok sikert hozó Népfürdő utca Elektromos-csarnokban, hanem jó két kilométerrel arrébb, a Fáy utcában, a 2019 szeptemberében átadott Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban lépnek pályára a csapatok. Az MTK eddig két meccset játszott ideiglenes otthonában, legyőzte az Érdet (36–28) és döntetlent játszott az Alba-Fehérvár ellen (27–27). 

Megjósolhatatlan, hogy mire számíthatunk szerdai ellenfelünktől, amely az idei szezon eddig legszélsőségesebben teljesítő csapata. Hogy csak a hullámvasút két állomását említsük: a rajton váratlan vereség a Budaörs ellen – még az Elektromos-csarnokban –, majd a következő körben bravúros győzelem a Vác otthonában. 

Nálunk az Érd elleni győzelem óta a szerdai meccs van a fókuszban, a lányok is pontosan tudják, milyen fontos az MTK ellen megszerezhető két pont. A legutóbbi két hazai meccsünkön, a Mosonmagyaróvár és az Érd ellen is remekelt a balszélen Korsós Dorina, aki 15 kapura lövési kísérletéből 13 gólt szerzett, ami parádés mutató.

„Örülök, hogy egyre jobb formába lendülök, az edzéseken és a meccseken is érzem, hogy egyre jobban megy a játék – fogalmazott a csapathoz nyáron érkezett Korsós Dorina. – Szerdán biztos, hogy nagy iramú, pörgős meccset játszunk, hiszen mindkét csapat szeret gyorsan kézilabdázni. Veszélyesek az MTK lerohanásai és felállt fal ellen is jól támadnak, éppen ezért úgy érzem a védekezésünk fogja eldönteni a mérkőzést.”

A Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban (1139, Budapest, Fáy u. 58) november 10-én, 17.30-kor kezdődő MTK-Budapest–DVSC SCHAEFFLER mérkőzést Paska Dániel és Vastag Sámuel vezeti majd. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a hatályos szabályozás alapján a 18 éven felüliek csak védettségi igazolvánnyal, vagy a védőoltást igazoló EESZT mobilapplikáció segítségével, illetve az igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány bemutatásával léphetnek be! Ugyancsak beléphetnek a védettségi igazolvánnyal rendelkező nézők felügyelete alatt álló kiskorúak.

Támogatóink