Kemény csata vár ránk Szombathelyen

A Kisvárda elleni győztes rajt után nem lehet más célja a debreceni csapatnak, mint a két pont megszerzése Szombathelyen, a szombaton 16 órakor kezdődő mérkőzésen.
 

Remek hajrájának köszönhetően őrizte meg első osztályú tagságát a Szombathelyi KKA együttese, az előző szezon utolsó négy fordulójában hét pont gyűjtött, így elkerülte a kiesést.  A nyáron alaposan átalakult a vasi klub kerete, amely a 2021/22-es bajnokságban is szeretné megőrizni NB I-es tagságát. A SZKKA Dunaújvárosban kezdte meg az új idényt, s hatalmas csatában maradt alul, nem véletlen, hogy Marosán György vezetőedző a vereség ellenére is elégedett volt erőn felül teljesítő tanítványaival.

Az idény első hazai összecsapására nagyon készülnek Szombathelyen, a hírek szerint nagy az érdeklődés a mérkőzés iránt.

A DVSC SCAHEFFLER a nyitányon a Kisvárdát verte egy szenvedős első harminc perc után, remek második félidei játékával 30–22-re. Csapatunk legutóbb április 7-én, a korlátozások miatt még zártkapus meccsen lépett pályára az Aréna Savariában, akkor tükörsima meccsen kerekedtünk felül 32–20-ra, most viszont sokkal nehezebb összecsapásra számíthatunk.

„Ez egy másik szombathelyi csapat, mint a tavalyi volt jelentősen átalakult a keretük, hiba lenne a legutóbbi könnyed sikerünkből kiindulni – mondta a szombathelyi túra felvezetéseként csapatkapitányunk, Hornyák Dóra. – Nem szabad, hogy ránk erőltessék a saját játékukat, azt kell nyújtanunk, amit tudunk, s akkor nem lehet gond!”

Dodó a Kisvárda ellen két üres kapus gólt is szerzett, s előfordulhat, hogy most is lesz esélye hasonló találatra, hiszen Marosán György együttese gyakran alkalmazza a hét a hat elleni játékot.

A DVSC SCHAEFFLER csapata már pénteken elindult legtávolabbi bajnoki meccsének helyszíne felé.

Az Aréna Savariában (9700, Szombathely, Sugár út 18.) szeptember 18-án, 16 órakor kezdődő Hungast Szombathelyi KKA–DVSC SCHAEFFLER mérkőzést Kiu Gábor és Kiu Tamás vezeti majd. A találkozót a DVSC Kézilabda YouTube csatornáján élőben közvetítjük.

Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a hatályos szabályozás alapján a 18 éven felüliek csak védettségi igazolvánnyal, vagy a védőoltást igazoló EESZT mobilapplikáció segítségével, illetve igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány bemutatásával léphetnek be! Ugyancsak beléphetnek a védettségi igazolvánnyal rendelkező nézők felügyelete alatt álló kiskorúak.

Támogatóink