Készül a csapat, pénteken irány Törökország!

Immáron adminisztratív oka sincs, hogy a DVSC SCHAEFFLER elutazzon Kastamonuba, a delegáció minden tagjának negatív lett mindkét PCR-tesztje.

Érthető izgalommal készültek a héten a DVSC SCHAEFFLER játékosai a szombati, Kastamonu Belediyesi elleni EHF Európa Liga selejtezőre, hiszen több mint ötven napja nem játszhatott meccset a csapat. Szombaton viszont nincs akadálya, hogy pályára lépjenek Köstner Vilmos tanítványai, merthogy héten elvégzett mindkét koronavírus teszt negatív lett az utazó delegáció tagjainál.

„Már nagyon várjuk, hogy újra meccset játszhassunk, hosszú volt ez a másfél hónap – mondta mosolyogva Arany Rebeka egy nappal az indulás előtt. – Tudjuk, hogy a januári EHF Kupa csoportmeccsek óta sokat változott a török csapat kerete, igyekeztünk felkészülni ellenfelükből. Számunkra is rejtély, hogy mire leszünk képesek ilyen hosszú szünet után, de az biztos, hogy mindent megteszünk a továbbjutásért.”

Mint ismert a párharc első mérkőzését, múlt szombaton játszották volna Kastamonuban, ám erre a találkozóra nem tudott elutazni az akkor hatósági járványügyi felügyelet alatt álló debreceni csapat, így az európai szövetség döntése alapján a továbbjutás egy meccsen dől el, s ezt Törökországban rendezik.

A DVSC SCHAEFFLER pénteken délelőtt még hazai környezetben gyakorol aztán a közös ebéd után kora délután indul el a delegáció különgépe, amely Kastamonuban száll le.

A mérkőzés magyar idő szerint szombaton 11 órakor kezdődik, döntetlen esetén kétszer öt perc hosszabbítás következik, ha a ráadásban sincs döntés következnek a hétméteresek.

Az előzetes tervek szerint a Sport Televízió közvetítette volna a mérkőzést, ám a török fél a csatorna minden erőfeszítése ellenére sem tudott jelet biztosítani. Így szurkolóink a DVSC SCHAEFFLER YouTube csatornáján láthatják a találkozót, részletekről Facebook oldalunkon tájékoztatjuk szurkolóinkat. A csapat utazását végig követhetik a DVSC SCHAEFFLER Facebook és Instagram oldalán.

Támogatóink