Két pálya, egy győzelem

A legutóbbi két bajnokság bronzérmese találkozott Balatonbogláron, s a különös körülmények között megrendezett meccset végül 30–25-re megnyertük.

Furcsa mérkőzést játszottunk Balatonbogláron a Mosonmagyaróvár ellen. Az ugyanis ritkán fordul elő a kézilabdában, hogy egy meccs ne ugyanazon a pályán fejeződjön be, ahol elkezdődött.  Márpedig kedden ez történt. A Nemzeti Kézilabda Akadémia 1-es számú pályáján már a bemelegítés során jelezték a két csapat játékosai, hogy a pálya bizonyos pontjai csúszósak, s bár a házigazdák megpróbálták rendbe hozni a talajt, a mérkőzés 12. percében kiderült, hogy nem sikerült. Ekkor az MKC kiválósága, Lancz Barbora sérült meg – ezúton kívánunk neki jobbulást –, s a két szakmai stáb úgy döntött, ilyen körülmények között nem folytatják a találkozót. Szerencsére gyorsan sikerült átköltözni a 2-es számú pályára, így 11 perc 35 másodperc játék után itt folytatódott a meccs.

Ekkor 5–3-ra vezettünk, az új környezetben azonban hamar egyenlített a Mosonmagyaróvár (7–7). A következő percekben újra megléptünk ellenfelünktől a remekül játszó Petrus Mirtill találatával már 11–8-ra vezettünk. Az első játékrész hajrájában Catherine Gabriel hetest védett, majd a félidő záróakkordjaként újfent Petrus Mirtill volt eredményes, így négygólos előnnyel vonulhattunk pihenőre.

A folytatásban Torda Vanessa kezdett a kapuban, két fontos védésének és két szélsőnk (Mirtill és Mariana Costa) góljainak köszönhetően tovább nőtt a különbség.

A folytatásban próbálkozott az MKC, de megtartottuk az előnyünket, s végül 30–25-re nyertük a „kétpályás” edzőmeccset. 

DVSC SCAHEFFLER–MOTHERSON-MOSONMAGYARÓVÁR 30–25 (16–12)
Balatonboglár, NEKA-csarnok, zárt kapuk mögött. V: Fekete T., Tóth D.

DVSC: Gabriel – Töpfner 3 (2), Hámori K. 1, Vámos P. 3, Bordás 1, Jezsikava, Vámos M. 2.  Csere: Torda (kapus), Hornyák D., M. Costa 4, Petrus 7, Kácsor 3, Planéta 4 (1), Tóvizi, Szabó N. 2.

MOSONMAGYARÓVÁR: Szemerey – Mihály P. 1, Lancz, Pásztor N. 3, Ivancok 4, Kovács P. 4, Hajtai. Csere: Mistina (kapus), Bardi F. 4, Asanin 2, Stranigg Zs. 2 (2), Tóth N. 1, Faragó L. 1, Albek 1, Sztankovics K. 1, Csire F. 1.

Támogatóink