Két pont és más semmi

Rengeteg hibával játszottunk a Vasas ellen, s lelkes vendégek közel álltak ahhoz, hogy nagy meglepetést okozzanak.

A helyzet ezen a héten sem volt ideális, ezúttal Vámos Petra, Tóvizi Petra, Csapó Kyra, Poczetnyik Luca és Csernyánszki Liliána hiányzott betegség miatt. Nagyon rosszul kezdtük a meccset, de az első percek hibái után összekapta magát a csapat, előbb fordított, aztán fokozatosan elhúzott. Amikor az első félidő hajrájában 22–16-ra vezettünk, úgy tűnt megroggyant a vendégcsapat. Nem így történt…

Szünet után rengeteget hibáztak a debreceni lányok, a remekül küzdő vendégek pedig megérezték, hogy van keresnivalójuk a Hódosban. Előbb vészesen csökkent a különbség, aztán egyenlített a Vasas, s a 49. percben a vezetést is átvették a vendégek.

Szerencsére ebben a periódusban Anca Giegerich elkapta a fonalat, ziccereket védett és két büntetőt is hárított, így sikerült megszerezni a két pontot. Ennek ellenére okkal lehettek csalódottak a szurkolók, hiszen a lelkes újonc nagyon közel járt a bravúrhoz, s ez még akkor is szomorú, ha tudjuk, hogy a hiányzók miatt Petrus Mirtill és Hornyák Dóra is szerepelt beállóként.

A két pont megvan, reméljük, betegeink meggyógyulnak, s a folytatásban jobb lesz a játék.

DVSC SCHAEFFLER–VASAS SC 31–29 (22–17)
Debrecen, 700 néző. V: Bujdosó, Horváth V.

DVSC: GIEGERICH – Arany 3, Fachinello, Hornyák D. 2, Bordás 5, Szabó Nina 5 (1)KORSÓS 6. Csere: Torda (kapus), Jezsikava 6 (1), Planéta 3, Petrus 1, Kovács Anna. Edző: Szilágyi Zoltán
VASAS: Kurucz – Imrei 3, PÉNZES 6 (2), KAJDON 8 (3), Faragó L. 1, SZILOVICS 8, Oláh K. 1. Csere: ZSIGMOND P. (kapus), Hadnagy 2, Gaschler, Szatmári M. Edző: Penszki Gergely

Az eredmény alakulása. 2. perc: 0–2. 7. p.: 3–5. 10. p.: 6–5. 17. p.: 10–7. 22. p.: 15–9. 27.p.: 18–15. 36.p.: 24–21. 41.p.: 26–24. 49.p.: 27–28. 57.p.: 31–28.
Kiállítások: 12, ill. 8 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 8/5.

MESTERMÉRLEG
Szilágyi Zoltán: – Nem szeretnék azzal mentegetőzni, hogy több játékosunk hiányzott, vagy közvetlenül betegségből tért vissza. Ez a teljesítmény egy percig sem elfogadható a részünkről. Támadásban ültek a dolgok, de a védekezésünk nem volt jó.
Penszki Gergely: – Azért sajnos nem adnak pontokat, hogy várakozáson felül játszottunk. Nagy lehetőséget szalasztottunk el, a kezünkben volt a két pont sorsa. Közel voltunk ahhoz, hogy elkapjuk a sebzett vadat, apró nüanszok hiányoztak hozzá mindössze.

Támogatóink