Két pontért megyünk Érdre!

Csütörtökön 18 órakor az Érd otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER, a cél természetesen a két pont megszerzése!

Az Érd–Debrecen párharcot tekintve abszolút kiegyenlítettnek tűnik az elmúlt fél évitized statisztikája, hiszen 12 találkozóból hatot nyertek az érdiek, hatot pedig mi. Kicsit más képet kapunk, ha mindehhez hozzátesszük, hogy előbb 2017 márciusa és 2019 januárja között zsinórban hat meccs után örülhetett a Pest-megyei együttes, majd azóta féltucatszor nyert egyhuzamban a Loki.

Ebben a bajnokságban 2021. november 5-én találkoztak a felek a Hódosban, s akkor a meglehetősen tartalékos Érdet erősen visszafogott teljesítménnyel is magabiztosan verte meg 34–26-ra csapatunk. Az biztos, hogy a novemberinél jobb játékra lesz szükségünk csütörtökön, ha nem akarunk egy végletekig kiélezett meccsbe belemenni. 

Szilágyi Zoltán tanítványai a szezon legnehezebb és legfontosabb periódusán vannak túl, s a csapat remekül jött ki ebből az időszakból, hiszen a két közvetlen rivális elleni rangadót egyaránt megnyerte, a Vác, illetve a Mosonmagyaróvár ellen. 

„Fontos meccseket játszottunk, melyek igazi kihívást jelentettek számunkra, de sikeresen vettük ezeket az akadályokat, két nagy ellenfelünket is legyőztük – emlékezett az elmúlt hetekre világbajnok brazil jobbszélsőnk, Mariana Costa. – Folytatnunk kell ezt a jó szériát, sok meccs vár ránk még a szezon végéig. Örülök az eddig csapatként elért közös sikereknek és azt gondolom, hogy a játékunk is javult.”

Mariana tudja, hogy az Érd elleni idegenbeli hatvan perc sem lesz sétagalopp.

„Természetesen nehéz meccsre számítok – beszélt a csütörtöki mérkőzésről dél-amerikai légiósunk. – Szeretnénk tovább fejlődni és jól kézilabdázni, élvezni a játékot és megtartani a jó hangulatot a klubnál. Meg kell szereznünk a két pontot és ehhez százszázalékos teljesítményre van szükség!”.

Az Érd Arénában (Érd, Velencei út 39-41) március 31-én, csütörtökön 18 órakor kezdődő Érd–DVSC SCAHEFFLER mérkőzést Fekete Tamás és Tóth Dávid vezeti majd. A találkozót a DVSC Kézilabda YouTube-csatornáján élőben közvetítjük!

Támogatóink