Válogatott: kétgólos vereség Szlovénia ellen

A csütörtöki döntetlen után ezúttal kétgólos vereséggel zárta a Szlovénia elleni felkészülési mérkőzést a magyar válogatott.
Fotó: MKSZ/Facebook

A csütörtöki 22-22-es döntetlen után szombaton mérkőzött meg egymással ismét felkészülési találkozón a magyar és a szlovén válogatott, ezúttal Ljubjlanában.

Jobban kezdtek a mieink a mérkőzést, hét perc után már 4-2-re vezetett a magyar válogatott, a négy találatból hármat a szélsők szereztek. A félidő derekán átvette a vezetést a házigazda, ám kétgólosnál nagyobb előnyt nem tudtak kiépíteni a szlovénok. Harminc perc játék után 11-9 állt az eredményjelzőn.

A második játékrész eleje a vendéglátóknak sikerült jobban, akik stabilan tartották előnyüket. Nem mondhatni, hogy gólgazdag találkozó lett volna, negyvenöt perc alatt még a harminc találat sem jött össze a két együttesnek. Ebben a félidőben végig a szlovén válogatottnál volt az előny, Kácsor Gréta gólerős második félidei játéka ellenére. Végül két góllal, 21–19-re nyert Szlovénia, amely második mérkőzésén is veretlen maradt a magyar válogatottal szemben.

Öt debreceni játékos lépett pályára ezen a felkészülési mérkőzésen, a magyar válogatott legeredményesebb játékosa Kácsor Gréta lett öt találattal, a DVSC játékosok közül még Planéta Szimonetta szerzett egy gólt.

SZLOVÉNIA–MAGYAROROSZÁG 21–19 (11–9)
Ljubljana. V: Backovic, Palackovic (szlovénok).

MAGYARORSZÁG: Janurik, Tóth N. (kapusok), Márton 2, Planéta 1, Fodor Cs., Pásztor 1, Vámos P., Klujber 4 (1), Kácsor 5 (1), Háfra N. 1, Faluvégi, Bordás, Kuczora 2, Győri-Lukács 3, Szöllősi-Zácsik, Hornyák D.

Kiállítások: 8, ill. 12 perc
Hétméteresek: 10/6, ill. 2/2.

Támogatóink