Kétszer kellett megnyerni!

Hiába vezettünk már az első félidő derekán hét góllal, a Budaörs még kiegyenlített, a hajrá azonban újra a miénk volt, s magabiztosan szereztük meg a két pontot!

Jól kezdtünk a Budaörs otthonában, s a remekül célzó Planéta Szimonetta bombáival hamar elhúztunk. Remekeltek a szélsőink, Mariana Costa és Petrus Mirtill is magabiztosan lőtte be a ziccereit, így a 23. percben már 16–9-re vezettük, Buday Dániel kikérte második idejét is. A hazaiak összeszedték magukat, s a félidő hajrájában, majd a második játékrész elején egy 11–4-es periódust produkáltak (20–20).

Szilágyi Zoltán időkéréssel rendezte a sorokat, s Planéta Szimonetta újabb bombája volt a jeladás a rohamra. Mariana Costa és Karina Jezsikava vette a hátára a csapatot, újra nőtt az előnyünk. A hazaiak hét a hat elleni játékára is volt válaszunk, így a vége sima lett, fontos két pontot szereztünk a válogatott szünet előtt.

Külön öröm szélsőink remeklés, 14 kísérletből, 14 gólt szereztek!

MOYRA-BUDAÖRS HANDBALL–DVSC SCHAEFFLER 32–38 (14–17)
Budaörs 300 néző. V: Bócz, Wiedemann

BUDAÖRS: Vártok – Szabó-Májer 3, Szabadfi 3, J. Agbaba 1, Pálos-Bognár 3 (1), JOVOVITY 8 (2), Tóth M. Csere: Sass (kapus) Hajduch 3, Palotás 1, BRAUN 4, MLINKÓ 5 (1), Szalai-Szita, Zsigmond, Smid 1 Edző: Buday Dániel
DVSC: Giegerich – M. COSTA 7, PLANÉTA 4, Vámos P. 2, Bordás 2, JEZSIKAVA 9 (2), PETRUS 6. Csere: Csapó Kyra (kapus), Poczetnyik L. 3, Kovács Anna, Hornyák D. 1, Szabó N., Tóvizi 2, Arany 1, Csernyánszki 1. Edző: Szilágyi Zoltán

Kiállítások:4, ill. 6 perc
Hétméteresek: 6/5, ill., 2/2

MESTERMÉRLEG
Buday Dániel: Gratulálok a győzelemhez a Lokinak! Egy más célokért küzdő jól felkészített csapat vitte el a két pontot.  Igyekeztünk a múlt heti sokkból kijönni, kíváncsi voltam, hogy reagálnak a lányok, s jól játszottak. Mindenkinek lehetőséget adtam, s nem csalódtam senkiben. 
Szilágyi Zoltán: Gratulálok Buday Dánielnek és a csapatának, a kiválóan felkészített Budaörs nagyon megnehezítette a dolgunkat. A mi teljesítményünk nagyon hullámzó volt, néhány szakaszban kifejezetten jól játszottunk, de akadtak gyengébb periódusaink is. Már az első félidőben eldőlhetett volna a meccs, de a egyéni hibáinkat jól használta ki a Budaörs, amely jól alkalmazta a nyitott védekezést. Örülök, hogy a nehéz periódusban sem estünk pánikba, s fontos meccset nyertünk meg.

Támogatóink