Kevés hiányzott

A kezünkben volt a meccs, mégis pont nélkül távoztunk. Felőrölte a csapatot a folyamatos emberhátrány.

siofok_dvsc_2016

Bosszantó így kikapni!
Jól kezdtünk, együtt volt a védekezés, szinte végig nálunk volt az előny. Az sem zavarta meg a debreceni lányokat, hogy Marija Garbuz nagyon hamar összeszedett két kiállítást, kézben tartottuk a mérkőzést. Az első félidő hajrájában ugyan fordított a Siófok, de Karnik Szabina révén miénk volt az utolsó szó, így döntetlennél vonulhattak pihenőre a csapatok.
A második félidő eleje újra a miénk volt, 12–14-nél többször is támadhattunk a háromgólos vetetésért. Sajnos nem jött össze, a hazaiak kulcsembere, Orbán Annamária viszont elkapta a fonalat, lőtt zsinórban három gólt, fordított a hazai együttes, sőt két góllal is meglépett. A jól küzdő Lokit, azonban ezt sem zavarta meg, talpra állt, s egyenlített. Egy megjegyzést talán megér, hogy a kőkeményen játszó siófoki csapat mindössze egy kiállítást kapott védekezésben (a második kétpercesük egy páros kiállítás volt), miközben nálunk mindenért jött a büntetés. Hogy miért, nem tudjuk, az utolsó debreceni támadás – ekkor már 18–17-re vezettek a hazaiak – azonban megmutatta, hogy a pályán tartózkodó 16 ember közül, kinek mi a célja! Kétszer is komoly ok lett volna az óra megállítására, ám mindez csak egy másodperccel a vége előtt történt meg. A kézilabdában – ahol az érvényes gólhoz, nem elég megkezdeni a dobómozdulatot, hanem a labdának át is kell jutnia az idő lejárta előtt a gólvonalon – ennyi idő alatt lehetetlen gólt elérni. Így maradt az időntúli szabaddobás, amit Marija Garbuz a falba lőtt. Nyert az esélyesebb Siófok, ám az biztos, hogy bosszantó így kikapni.
A kezünkben volt a két pont, egy sem maradt belőle.
Reméljük szombat este mindenki tiszta lelkiismerettel tér nyugovóra…

SIÓFOK KC–DVSC-TVP 18–17 (10–10)
Siófok 400 néző. V: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki

SIÓFOK: Pastrovics – Such 1, ORBÁN ANNAMÁRIA 8 (3), Aguilar, el-Gaui, S. Petersen 1, Erdősi 4. Cs: SZALAMAHA (kapus), Németh Cs., PIEDADE 1, Deáki, L. González 3, Maláti. Edző: Christian Dalmose
DVSC: LAJTOS – Varsányi, KARNIK SZ. 5, Kudor 3, B. Klikovac 1, GARBUZ 4, Kelemen 1. Cs: Deszpotovics, Siska 2 (2), Sirián, Marincsák 1, Slakta. Edző: Tone Tiselj

Az eredmény alakulása. 7. p.: 1–1. 11. p.: 2–4. 20. p.: 6–6. 26. p.: 7–9. 40. p.: 11-13. 53. p.: 17-15. 57. p.: 17-17
Kiállítások: 4, ill. 14 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 2/2

MESTERMÉRLEG
Christian Dalmose: – A legfontosabb a két pont megszerzése volt. Remélem, ez a győzelem átlendíti a csapatot a holtponton.
Tone Tiselj: – Büszke vagyok a lányokra, mert nagyszerűen játszottak az erős Siófok ellen. Már nem sok hiányzik ahhoz, hogy idegenben is eredményesek legyünk.

Támogatóink