Kevés volt 12 perc jó játék

Gyenge kezdés után a második félidő elején fantasztikus periódust produkált a DVSC SCHAEFFLER, s hatgólos hátrányból egyenlített. A folytatásban aztán a kimaradt ziccerek megpecsételték a sorsunkat.

A csapat támogatóival kiegészített 13 debreceni szurkolóval a háta mögött kezdte meg az EHF Európa Liga C-csoportjának rangadóját a DVSC SCHAEFFLER. Füzi-Tóvizi Petra találatával indult a mérkőzés, aztán tíz percig nem lőttünk gólt, közben a Sola hatszor volt eredményes, így komoly előnyt kovácsoltak a vendéglátók. Vámos Petra törte meg az átkot, felcsillant a remény, amikor 8–2 után két villámgyors találattal zárkózott a Loki, de a Sola újra növelni tudta a különbséget. Nem bírtunk a hazaiak szélsőivel, kapusaink amúgy is ritkán találkoztak a labdával, így harminc perc után hatgólos előnnyel vonulhatott pihenőre a hazai együttes.

A második játékrész elején 12 percnyi csodát láthattunk. A nyitott védekezésünkkel nem tudott mit kezdeni a norvég csapat, így egy 9–3-as rohammal egyenlítettünk (22–22). A hazaiak mestere kihasználta utolsó időkérését, lendületben volt a Loki, bizakodtunk a jó folytatásban.

Sajnos a meccs hátralevő részében temérdek ziccert hagytunk ki (vagy máskét fogalmazva védett a Sola holland válogatott kapusa), így a hátralevő majd 18 percben már csak három gólt szereztünk. Cseppnyi vigasz, hogy az utolsó másodpercekben, hatgólos hazai vezetésnél Catherine Gabriel védett, majd Töpfner Alexandra talált be a dudaszó pillanatában. Így hét helyett ötgólos lett a különbség, s ennek még akár jelentősége is lehet a folytatásban.

SOLA HK (norvég)–DVSC SCHAEFFLER 30–25 (19–13)
Stavanger 2000 néző. V: Cernavskis, Bogdanovs (lettek)

SOLA: DUIJNDAM – M. Magnussen 3, Seierstad 2, KNUTSEN 4, Wolff 1, RUSHFELDT 7, BERLAND 4. Csere: Fröland (kapus), Barka, L. KRISTIANSEN 7 (7), Haugseng, K. Novak 1, Holgersen 1. Edző: Steffen Stegavik
DVSC: Gabriel – M. Costa 3, Vámos P. 3, Füzi-Tóvizi 3, Planéta 5, Kácsor 3 (1), Petrus. Csere: Giegerich (kapus), Csernyánszki, Hámori K. 1, Töpfner 4 (3), Bordás 3, Szabó N., Vámos P. Edző: Szilágyi Zoltán

Az eredmény alakulása. 9. perc 6–1. 12. p.: 8–4. 20. p.: 13–7. 28. p.: 17–12. 36. p.: 20–17. 43. p.: 22–22. 55. p.: 28–23.
Kiállítások: 2, ill. 6 perc
Hétméteresek: 7/7, ill. 4/3

Steffen Stegavik: Fontos győzelmet arattunk, ez a két pont nagyon értékes lehet a továbbjutás szempontjából. Remekül kezdtük a meccset és végig nagyon jól játszottunk, a második félidő első szakaszát leszámítva. Az volt a kulcs, hogy tudtunk reagálni a DVSC nyitott védekezésére a második játékrészben és megtaláltuk a réseket a falon. Ez a fiatal csapat meccsről-meccsre fejlődik, nagyon örülök ennek. Debrecenben kőkemény visszavágó vár ránk, nem csak az ellenfél, a félelmetes közönség miatt is.

Szilágyi Zoltán: Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, a gyors játékunk inkább kapkodás volt. Sokat hibáztunk a védekezésünk sem állt össze. A második félidő elején bejött a nyitott védekezésünk, de amikor meglett volna a lehetőségünk, hogy átvegyük a vezetést megremegtünk támadásban. Az ellenfél holland válogatott kapusa nagyszerű napot fogott ki, rengeteg ziccert hagytunk, ki, emiatt is kaptunk ki.

Támogatóink