DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Kezdés teljes felméréssel

Ahogyan évek óta mindig, ezúttal is a Sportdiagnosztikai Életmód- és Terápiás Központban elvégzett vizsgálattal kezdte a szezont a DVSC SCHAEFFLER csapata.

A lányok szerda reggel gyülekeztek a Nagyerdei Stadion oldalában található diagnosztikai centrumban. Dr. Szántó Sándor, a SET orvosigazgatója vázolta fel a játékosoknak, hogyan is zajlik majd a vizsgálat. A Sportdiagnosztikai Életmód- és Terápiás Központ dolgozói, a klub erőnléti és rehabilitációs munkatársaival együttműködve zökkenőmentesen végezték a vizsgálatokat. 
Hat akadémista számára külön izgalmat okozott a nap, hiszen a felkészülést – életükben először – a felnőtt kerettel kezdhetik meg.

A komplex vizsgálat menetéről Dr. Szántó Sándor tájékoztatta honlapunkat.

„Laboratóriumi vizsgálattal kezdtünk, ennek része a vérvétel, illetve egy vizeletvizsgálat. Végeztünk EKG-vizsgálatot, valamint testösszetétel-mérést. Ezek szükségesek a sportorvosi szakvizsgálathoz, melynek alapján kiadják a versenyengedélyt. A mellkasröntgen és hasi ultrahang célja az általános egészségügyi állapot felmérése. Ugyancsak fontosak a teljesítményélettani vizsgálatok, azaz a spiroergometriai felmérés és a speed court-vizsgálat, ami az agilitás, a dinamikus izom meghatározását szolgálja. A funkcionális mozgásszervi vizsgálat elsődleges célja, azoknak az elváltozásoknak a kimutatása, amelyek sérülésre hajlamosítanak. Ezek adott esetben kiküszöbölhetők különböző fejlesztésekkel.”

A szerdai felmérések után csütörtökön már edzés vár a lányokra, délután a Főnix Csarnokban lesz a 2020/21-es szezon első gyakorlása.

Támogatóink