Kezdésnek kőkemény meccs

Szombaton Érden vág neki a 2019-es évnek a DVSC SCHAEFFLER.

Erre mondják, hogy feladat a javából, hiszen az Érd az elmúlt években kibérelte a dobogó alsó fokát, s Szabó Edina tanítványai ebben a szezonban sem mondanának le az éremről.

Mindkét csapat győzelemmel hangolt az újesztendő első meccsére, hiszen a Loki a Budaörs ellen nyert 10 góllal (32–22), míg az érdiek Kisvárdán győztek 26–23-ra, még 2018 utolsó napjaiban. Ahogy az eredmények is mutatják, a két csapat jó formában várja a szombati találkozót, amelyet az M4Sport élőben közvetít.

Az Érd kisvárdai sikeréből kulcsszerepet vállalt a remek formában védő Janurik Kinga, valamint az egyaránt hat gólig jutó Tóth Gabriella és Katerina Krpezs-Slezák. A szerb jobbszélső egyébként is bombaformában van, hiszen 50 találattal ő lett a franciaországi Európa-bajnokság legeredményesebb játékosa, s vezeti a magyar bajnokság góllövőlistáját is.
A két csapat november 13-án, a Magyar Kupa 4. fordulójában már találkozott Érden, s akkor nagyon szoros meccsen nyertek 27–26-ra a hazaiak.

„Keményen dolgozunk az új edzőnkkel, és eddig nagyon jó benyomásaim vannak Köstner Vilmosról – mondta Lotte Grigel, a DVSC SCHAEFFLER dán válogatott irányítója. – Érden nagyon szoros meccsre számítok, a magyar bajnokság egyik legjobb csapata lesz az ellenfelünk. Kulcsfontosságú lesz, hogy futásban felvegyük a versenyt a hazaiakkal, s megállítsuk a lerohanásaikat. Szeretnénk a legjobbunkat nyújtani, s az biztos, hogy a végsőkig fogunk harcolni.

Az Érd–DVSC SCHAEFFLER mérkőzés december 5-én, 18 órakor kezdődik az Érd Arénában (Érd, Velencei út 39-41.). A mérkőzést, amelyet az M4Sport élőben közvetít Felhő Ferenc és Öcsi Tamás vezeti majd.

Támogatóink