Kezdjük már! Varsányi Nóri várja a rajtot!

Felgördül a függöny, elkezdődik a női kézilabda bajnokság 2015/16-os szezonja. A DVSC-TVP hazai pályán rajtol, szerdán 18 órakor a Hódosban az MTK-Budapest lesz az ellenfél.

varsanyi_beharangozo

Élesben az igazi – vallják a DVSC-TVP játékosai.

– Már nagyon várom az első tétmeccset, mégis csak ez az értékmérő a nyolchetes felkészülés után – mondta egy nappal a szezon kezdete előtt Varsányi Nóra. – Sajnáljuk, hogy az utolsó felkészülési meccsünkön nem ment jól a játék, de akadtak jó mérkőzéseink is, ezekből merítünk erőt. Az új igazolásaink hamar beilleszkedtek, Józsi bá megtalálta a két nyáron érkezett légiós helyét, mindenképpen erősítést jelentenek, mint ahogy Víg Vivivel is jobbal lettünk, mindenképpen előre lépünk velük. Nem lesz egyszerű a bajnokság eleje, mert az MTK elleni rajt után egy héten belül utazunk Vácra és a Fradihoz. De amúgy is roppant erőltetett menet lesz a bajnokság eleje, ha van egy rossz heted, két meccs elment. Remélem, ez velünk nem fordul elő! Nagyon kiegyensúlyozott lesz a bajnokság, nekünk mindenképpen hozni kell a hazai kötelezőket, s minél több pontot gyűjtögetni idegenben, mert ezek a pontok nagyon sokat számítanak majd.

A lányok már a szerdai ellenfél több meccsét is elemezték, így jobbszélsőnk is valódi MTK-szakértőnek vallhatja magát.

– Nem lesz egyszerű meccs, hiszen az MTK sokat erősödött a nyáron – folytatta Varsányi Nóra. – Jó a keret összetétele, hiszen vannak fiatal lendületes játékosaik, s rutinos kézilabdázóik egyaránt. Persze az egyértelmű, hogy számunkra csak a győzelem elfogadható eredmény, de nagy hiba lenne lebecsülni a kék-fehéreket.

Bizony, hogy nagy hiba lenne, de a DVSC-re amúgy sem jellemző, hogy félvállról venné riválisait. Az MTK a felkészülési időszakban több figyelemre méltó eredményt is elért. A fővárosiak a rajt előtti békéscsabai tornán nyolc góllal győzték le a hazaiakat, s megverték a Zilahot is.  Jó néhány ismerős arcot is felfedezhetünk majd a MTK-nál, hiszen ide igazolt a debreceni nevelésű beállós, Dakos Noémi, s a tavalyi szezont a Lokinál töltő Liliia Gorilszka, s a rutinos irányító, Barna Éva is megfordult a DVSC-nél.

– Jó lenne telt ház előtt kezdeni az évet, s a meccs végén együtt ünnepelni a szurkolókkal, hiszen minden meccsnek ez a legjobb része – mondta zárásként Nóri.

Nem vitatkoznánk vele…

Támogatóink