DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Kezdődik a nagy kaland!

Szombaton Kastamonuban kezdi meg szereplését a DVSC SCHAEFFLER az EHF Kupa csoportkörében.

Kalandos, vagy inkább viszontagságos úton van túl a DVSC SCHAEFFLER csapata. A lányok péntek reggel hat órakor indultak el a Hódos Imre Sportcsarnoktól, a Debreceni Repülőtérre, ahonnan chartergéppel a terveknek megfelelően repültek el Ankarába. A bonyodalmak a török főváros és Kastamonu között a buszúton kezdődtek. Mintegy hatvan kilométerre a céltól, a hegyek között egy lejtős szakasz után a buszsofőr észlelte, hogy valami nincs rendben a járművel. A kuplung és a fék is megadta magát, egyértelmű volt, hogy ezzel a busszal nem lehet tovább menni. 

Kicsit több mint egy óra várakozás után megérkezett a csapatot elkísérő szurkolókat és támogatókat szállító jármű, erre szálltak át a játékosok, majd néhány perc múlva befutott a Kastamonuból küldött „mentesítő járat” is. Így a tervezettnél jóval később, de mindenki megérkezett a szombati EHF Kupa csoportmeccs helyszínére a csapat, a szállodában éppen a lepakolásra maradt idő, már indulhattak is a lányok a helyi idő szerint 18 órakor (magyar idő szerint 16 órakor) kezdődő edzésre. A kalandos – vagy inkább viszontagságos – utazás ellenére jó hangulatban készülődött a csapat története első EHF Kupa csoportmeccsére.

A modern török állam atyjáról, Kemal Atatürtkről elnevezett csarnokban előbb Horváth Tibor erőnléti edző mozgatta át az utazástól megfáradt izmokat, majd jöhetett a pálya belakása, labdás gyakorlatokkal. Van mihez alkalmazkodni, a legnagyobb gondot talán a küzdőtér meglehetősen gyér világítása okozza, a kapuk előterében szabályosan sötétség uralkodik.
„Nagyon fontos ilyenkor az átmozgatás, hiszen a játékosok elfásulnak az utazás alatt, s a labdás gyakorlatok előtt fel kell pörgetni az izmokat, a szervezetet – mondta a DVSC SCHAEFFLER erőnléti edzője, Horváth Tibor. – Remélem, hogy szombaton is pörögni fognak a lányok, hiszen nagyon kemény meccsre számítok Törökországban.”

A csarnokban az egyik kapu mögött láthatóak a Kastamonu Belediyesi játékosainak portréi. 
„Ha odanéztek, meglátjátok a török válogatottat, néhány kiváló légióssal kiegészítve – mutatott Köstner Vilmos az edzés végén a képekre. – Nem véletlenül jutott el ez a csapat két évvel ezelőtt az EHF Kupa elődöntőjébe, s azóta erősödött szombati ellenfelünk. Természetesen nyerni szeretnénk, de senki ne számítson könnyű mérkőzésre.”

A magyar idő szerint 13 órakor kezdőd Kastamonu Belediyesi–DVSC SCHAEFFLER EHF Kupa csoportmeccset két román játékvezető Doru Manea és Radu Iliescu vezeti majd.

A találkozót a SPORT1 csatorna élőben közvetíti!

Támogatóink