Kezünkben a sorsunk

Kétgólos lubini vereségével meccsben maradt a DVSC-TVP, vasárnap a Hódosban dől el, melyik csapat léphet tovább az EHF Kupa második selejtezőköréből.

Már délelőtt magyar szótól volt hangos Lubin belvárosa, azaz megérkeztek az EHF Kupa-meccsre a DVSC szurkolói. A több mint száz debreceni a csarnokban is remek hangulatot teremtett, s ami a legfontosabb teljes volt a béke a lelátón. A Loki ultrái és a helyiek között egyetlen biztonsági őr sem állt és nem is volt szükség erre.

A hazaiak a villámléptű balszélső, Kinga Grzyb vezérletével tettek szert egyre nagyobb előnyre. Működött a lengyel csapat agresszív védekezése és Monika Maliczkiewicz is remekül védett, míg nekünk semmi nem jött össze. Tone Tiselj időkéréssel próbálta rendezni a sorokat, s többször is átvariálta csapata összeállítását. Még éppen időben, 12-5-ös hazai vezetésnél kapta el a fonalat a DVSC-TVP, s a félidő hajrájában ledolgozta hátránya nagy részét. Horváth-Pásztor Bettina kulcspillanatokban védett Juliana Borges-Lima és Anna Punyko is eredményes volt, így csökkent a különbség.

A második játékrész elején tovább faragott hátrányából a Loki, s már felsejlett az egyenlítés lehetősége, amikor újra megléptek a lengyelek. Az újabb debreceni felzárkózást újabb lengyel roham követte, s öt perccel a befejezés előtt 24-20-ra vezetett a Zaglebie. A hajrában azonban ismét nagyot harcolt a Loki, Csáki Viki életmentő góljaival s az idei legjobbját produkáló Borges-Lima leleményességével kétgólosra csökkent a különbség. Sőt, az utolsó másodpercekben tovább zárkózhattunk volna, de már nem maradt idő kapura lövésre, így 25-23 lett a vége, ami mindenképpen bíztató a vasárnapi visszavágó előtt.

A mérkőzés után a debreceni szurkolótábor mindkét csapatot magához hívta, majd a pályán készültek közös képek a barátságos légkörű, kőkemény, mégis roppant sportszerű mérkőzés méltó lezárásaként.

METRACO ZAGLEBIE LUBIN (lengyel)DVSC-TVP 25–23 (13–10)
Lubin, 1700 néző. V: Rakitina, Tkacsuk (ukránok)

LUBIN: MALICZKIEWICZ 1 – Trawczynska 1, Buklarewicz 1, Semeniuk, Milojevics, Belmas 1, GRZYB 8. Csere: Waz (kapus), PIELESZ 6 (2), Gorna 3 (3), WOJTAS 3, Wazna 1. Edző: Bozena Karkut
DVSC: Lajtos – Varsányi 1, Hajduch, Grigel 2, Sirián, Zamfirescu 4, Vantara-Kelemen 2. Csere: HORVÁTH-PÁSZTOR (kapus), Punyko 5, Tóvizi, BORGES-LIMA 3, Csáki 3, Palsdottír, Hársfalvi Edző: Tone Tiselj

Az eredmény alakulása. 8. perc: 5–1. 13. p.: 8–3. 18. p.: 12–5. 27. p.: 13–9. 38. p.: 17–12. 48. p.: 18–17. 55. p.: 24–20. 58. p.: 24–22
Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 1/0

MESTERMÉRLEG
Bozena Karkut: – Jó csapattal találkoztunk. A kétgólos előny lehet sok is, lehet kevés is, ha a visszavágón pontosabban játszunk, kiharcolhatjuk a továbbjutást.
Tone Tiselj: – Kevés pozitívuma van a mérkőzésnek, az egyik Borges-Lima jó játéka, a másik pedig hogy idegenbe is ennyi szurkoló kísért el minket. Ezen felül még az eredménnyel lehetek elégedett.

 

Támogatóink