Ki kell javítani a hibákat!

Szombaton az Érd otthonában lép pályára a DVSC-TVP, így nincs idő rágódni a keddi vereségen.

gal16

Ilyenkor jó lenne egy kicsit megpihenni, a sebeket nyalogatni, de erre nincs lehetőség. A Siófok elleni vereség után szombaton máris újabb nehéz feladat vár a csapatra, a legutóbbi bajnokság bronzérmese, az Érd lesz az ellenfél, méghozzá idegenben. Varga József vezetőedzővel először a keddi meccs tapasztalatairól beszéltünk.

– Már a meccs előtt sem voltunk könnyű helyzetben, hiszen többen is betegséggel küszködtek – mondta a vezetőedző. – Ám nem ez volt a kedden történtek oka. Az a bosszantó, hogy gyakoroltuk a nyitott védekezés elleni játékot, s ki is alakítottuk a helyzeteket, de 21 ziccert hagytunk ki. Mindjárt három kihagyott lehetőséggel és egy elhibázott hétméteressel kezdtük a találkozót, azaz saját magunkat sokkoltuk az elején. A realitások alapján a Siófok volt az esélyesebb, de az a DVSC, amely a Dunaújváros ellen volt a pályán, kedden is játszott volna egy hajráig kiélezett meccset. Ha jól játszunk, akkor is a Siófok lett volna az esélyesebb, de ez a különbség nem a realitás. Teljes mértékben magunknak köszönhetjük, hogy ilyen szakadék volt a két csapat között. Ehhez az kellett, hogy nálunk mindenki kihagyja a maga ziccerét.

A folytatás sem lesz könnyebb, hiszen szombaton Érdre utazik a DVSC-TVP. Mit lehet tenni ilyen rövid idő alatt?

– Mindenkinek át kell gondolnia, hogy miben hibázott, s ezeket a hibákat ki kell javítani – nézett előre Varga József. – Túl hosszú elemzésre nincs idő, készülnünk kell az Érd ellen. Szombati ellenfelünk gyengébben rajtolt, de kezd összeállni, erős, veszélyes csapat. A háromhetes bajnoki szünet előtt szükségünk lenne pozitív élményekre, mindenképpen nyerni szeretnénk!

Támogatóink