Kiemeltek vagyunk az EHF EL harmadik selejtező körében

Július 28-án, Bécsben tartják az EHF Európa Liga 2. és 3. selejtezőkörének sorsolását. A DVSC SCHAEFFLER a harmadik körben csatlakozik, méghozzá kiemeltként. Csapatunk novemberben lép pályára először.

Mint arról beszámoltunk az újonnan induló második számú európai kupasorozatban négy csapat automatikusan a 16 tagú csoportkörbe kerül. A maradék 12 helyért két selejtező fordulóban mérkőznek meg a résztvevők. Első kört nem rendeznek, a másodikban 12 együttes lép pályára, hat párban. A továbbjutók csatlakoznak a harmadik körbe automatikusan bekerült 18 klubhoz, így 24 csapat 12 párban csatázik majd a csoportkörbe jutásért. Az is eldőlt, hogy a DVSC SCHAEFFLER kiemelt lesz a harmadik kvalifikációs fordulóban, azaz körvonalazódik a lehetséges riválisok listája.

Köstner Vilmos csapata összekerülhet a harmadik fordulóban beszálló nem kiemelt csapatokkal – Nantes (francia), Banik Most (cseh), Bera Bera (spanyol), Höörs HK (svéd), MKS Perla Lublin (lengyel), Kastamonu Belediyesi (török) – illetve az előző kör hat továbbjutójának valamelyikével – Hypo Niederösterreich (osztrák), WAT Atzgersdorf (osztrák), Paris 92 (francia), Thüringer HC (német), Alba Fehérvár, Molde (norvég), Tertnes Bergen (norvég), Dunarea Braila (román), Kubany Krasznodar (orosz), LC Brühl (svájci), Michalovce (szlovák) LUGI (svéd).

Az viszont biztos, hogy magyar csapat nem lehet a Loki ellenfele, azaz, ha a fehérváriak továbblépnek nem játszhatnak sem a DVSC SCHAEFFLER, sem a Vác ellen.

A 2. selejtezőkör játéknapjai október 10.-11., illetve október 17-18. A 3. selejtezőkor játéknapjai november 14.15., illetve november 21.-22.

Támogatóink