Kisvárda, nagy várakozás

A szezon eddigi legkiélezettebb meccse vár a DVSC SCHAEFFLER csapatára pénteken 18 órakor a Kisvárda ellen.

Ismerősökben nem lesz hiány, hiszen a szabolcsiaknál véd Pásztor Bettina, aki Debrecenben nevelkedett, s az elmúlt éveket a Lokiban töltötte, ott játszik Maria Hakunova, aki még lánykori nevén Debrecenben kezdte meg magyarországi karrierjét, s szintén a KKC játékosa Marincsák Nikolett. A nyáron alaposan átalakult várdai együttes jól kezdte a szezont, két hazai meccsén a Mosonmagyaróvár és a Budaörs ellen magabiztosan gyűjtötte be a két pontot, s Fehérváron is nagyon közel állt a győzelemhez, ám az Alba a végén egyenlíteni tudott.

A DVSC SCHAEFFLER legutóbb a BL-címvédő Győr otthonában lépett pályára, s a rossz kezdés után majd ötven percen át remekül helytállt a csapat az Audi Arénában. Az ETO elleni mérkőzés egyik pozitívuma a két fiatal szélső jó játéka volt, Arany Rebeka és Szabó Panna is remekül szállt be a meccsbe, egyikük sem ijedt meg a világsztárokkal felálló ellenféltől, s a remek formában védő Kiss Évától.

„Nagyon örülök, hogy lehetőséghez jutottam, s hogy hellyel-közzel élni is tudtam az edző bizalmával – mondta a négy kísérletéből három gólig jutó balszélső, Szabó Panna. – Remélem, ha újra pályára kerülök, legalább ilyen, vagy jobb teljesítményt tudok nyújtani. A Kisvárda kőkeményen védekező, masszív csapat, nekünk is legalább olyan keménynek kell lennünk, ha eredményt akarunk elérni. Érdekes lesz számunkra a Betti ellni párharc, nálunk védett, ismer minket, ahogy mi is ismerjük őt. Az jön ki jobban a meccsből, aki jobban tud majd a másik fejével gondolkodni. Ha lehetőséghez jutok, szeretném ott folytatni, ahol a Győr ellen abbahagytam. Vica mindenben sokat segít nekem, jobb poszttársat el sem tudnék képzelni. Sokat jelent számomra, hogy a győri meccs után ő is megdicsért!”

Az Audi Arénában Bulath Anita küzdeni tudása és rutinja segítette át a csapatot a legnehezebb periódusokon. A születésnapját csütörtökön ünneplő átlövő sem számít könnyű meccsre, sőt..
„Kőkemény mérkőzésre számítok, hiszen egy egységes, erős csapat lesz a vendégünk – mondta Bulath Anita. – Felkészültünk a Kisvárdából, nagyon szeretnénk nyerni, s ehhez szükség lesz a szurkolóink segítségére!”

A DVSC SCHAEFFLER–Kisvárda mérkőzés 18 órakor kezdődik. Előtte 14 órakor a két klub ifjúsági csapata, 16 órától pedig a serdülők találkoznak. Az ifik meccsére nem kell jegyet váltani, a serdülők mérkőzését már csak érvényes belépővel lehet megtekinteni. Pénztárnyitás 15 óra 45 perckor lesz.

A felnőttek mérkőzését az egyik legmagasabban jegyzett hazai bírópáros, Herczeg Péter és Südi Péter vezeti majd.

Támogatóink