Könnyes szezonzáró

A kupadöntő után most bajnoki meccsen találkozott a DVSC SCHAEFFLER és a Győr, csapatunk most nem tudott olyan játékot produkálni, mint Veszprémben.

A mérkőzés előtt köszöntötte a klub-és városvezetés a szezon legjobbjait, az év serdülő játékosát, Koczka Lilit, az év ifjúsági játékosát, Csernyánszki Liliánát és az év felnőtt játékosát, Kovács Annát.

Az ETO kezdett jobban, Kudor Kitti 8–5-ös vendégvezetésnél kérte ki első idejét, de ez sem segített, folyamatosan növelte a különbséget a remekül védekező ETO. A szünetben átvehették bronzérmeiket a DVSC Kézilabda Akadémia NB II-es felnőtt bajnokságban szereplő csapatának játékosai.

A folytatásban remek negyedórát produkált a Loki összeállt a védekezés és a támadójáték is eredményesebb volt. Negyedóra leforgása alatt mindössze három gólt szereztek a vendégek, így egy öt nullás rohammal sikerült felzárkózni Ekkor azonban elfogyott az erő, újra nyílt az olló, s végül magabiztosan szerezte meg a két bajnoki pontot a Győr.

A DVSC SCHAEFFLER – mint ahogy már a meccs előtt is biztos volt – az ötödik helyen zárta a szezont, ezüstérmes lett a Magyar Kupában, így a következő szezonban is kiléphet az európai kupaporondra.

A mérkőzés után a DVSC vezetői és szurkolói elbúcsúztatták a csapattól távozó játékosokat Bánfai Kírát, Elke Karstent, Jelena Deszpotovicsot, valamint a visszavonuló csapatkapitányt, Vantara-Kelemen Évát.

DVSC SCHAEFFLER–GYŐRI AUDI ETO KC 20–32 (10–18)
Debrecen, 800 néző. V: Hargitai, Markó
DVSC: Csapó Kyra – Arany, Kovács Anna 5 (2), BORDÁS 2, Hornyák D. 1, Vámos P. 2, VANTARA-KELEMEN 2. Csere: Giegerich (kapus), Deszpotovics 1, Tóvizi 2, Bánfai K. 1, Csernyánszki, Petrus 1, Poczetnyik 1, Vámosi P. 1 (1), Karsten 1. Edző: Kudor Kitti
GYŐR: GLAUSER – Lukács V. 1, Kristiansen 3 (2), OFTEDAL 5, BRATTSET 4., A HANSEN 9, Fodor Cs. 2: csere: Minko 1, Faluvégi 2, Görbicz 2 (1), Edwige, Amorim 1 Kürthi 2 (1). Edző: Ambros Martin

Az eredmény alakulása. 7. perc: 3–5. 13. p.: 5–8. 18. p.: 6–11. 24. p.: 8–14. 34. p.: 10–20. 40. p.: 15–20 52. p.: 16–26.
Kiállítások: 2, ill. 4 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 4/4

MESTREMÉRLEG
Kudor Kitti: A mérkőzés elején a Győr beszorította középre a támadójátékunkat, a távoli zónákból pedig nem voltunk eredményesek, így sok gyors gólt kaptunk. A második játékrész elején keményebb lett a védekezésünk, sikerült felzárkóznunk, de z ne tartott sokáig, ezúttal ennyire tellett a világ egyik legjobb csapata ellen. A Vác elleni hazai meccs miatt van egy hiányérzetem, de összességben elégedett lehetek a csapattal. Örülök, hogy Vantara-Kelemen Éva a csapattársam és a játékosom volt!
Ambros Martin: Debrecenben mindig kemény meccseket játszottunk, ezért is kértem a játékosaimtól, hogy az első perctől vegyék komolyan a találkozót. A csapat pedig megfogadta, mint kértem, így megszereztük a két pontot. Különleges na volt, hiszen a hazaiak kiváló csapatkapitánya ezúttal búcsúzott, a mi kapitányunk, Görbicz Anita pedig az utolsó idegenbeli meccsét játszotta. Kudor Kitt jó munkát végzett a Debrecennel!

Kérdésévelforduljon hozzánk bizalommal!

    Támogatóink