Közel a csoportelsőség

Öt DVSC SCHAEFFLER játékos lépett pályára a spanyolokat idegenben 30–27-re legyőző magyar válogatottban, amely közel került EB-selejtező csoportja megnyeréséhez.

A tatabányai 30–28-as vereség után a magyar válogatott Santenderben vágott vissza a vb negyedik spanyoloknak, így nagyon közel került az Európa-bajnoki selejtező csoport megnyeréséhez.

A santanderi meccs hektikus első félidejében nem teljesítettek rosszul a debreceni válogatottak, nagy szerepük volt benne, hogy félidőben 15–15-öt mutatott az eredményjelző. Vámos Petra jól irányított, hétméterest, kiállítást harcolt ki, Bordás Réka pedig gólerős volt.

Szünet után is fej-fej mellet haladtak a felek, aztán 19–18-as spanyol vezetés után robbantottak a mieink. Szikora Melinda ihletett formában védett, előtte felkeményedett a fal, s a támadójátékunk is jól működött. Vámos Petra góljával vezettünk újra (19–20), néhány perccel később pedig Tóvizi Petra találatával már ötgólos volt az előnyünk (21–26). A végjátékot is bírta erővel és idegekkel a magyar együttes, Planéta Szimonetta kulcspillanatban lőtt be egy hetest, nyertünk 30–27-re, s mivel így jobb az egymás elleni mérlegünk a spanyolok ellen, nagyon közel kerültünk a csoportelsőséghez, amely előnyt jelenthet az Eb kiemelésénél.

SPANYOLORSZÁG–MAGYARORSZÁG 27–30 (15–15)

Santender 3900 néző. V: Szekulics, Jovandics (szerbek)

MAGYARORSZÁG: SZIKORA – Lukács V. 1, KLUJBER 6 (3), VÁMOS P. 3, Bordás 3, SZÖLLŐSI-ZÁCSIK 6, Schatzl Nadine 1. Csere: Szemerey (kapus), Hornyák D., Tóvizi 2, Márton G. 2, Planéta 1 (1), Kovács Anett 2, Kuczora 1, Kácsor 2. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir

Támogatóink