Közel a csoportkörhöz

A második félidő elején állva hagyta a szerb bajnokot a DVSC SCHAEFFLER, így nagyon közel került a továbbjutáshoz.

Ismét telt ház, ismét varázslatos hangulat várta a Hódosban az EHF Kupa-mérkőzést, amely előtt Szabó Péter, a FAG Magyarország Ipari Kft. ügyvezetője és Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője adta át a Debreceni I. számú Gyermekklinika képviselőjének, Dr. Szegedi Istvánnak azt az 500 ezer forintot jelképező utalványt, amely a DVSC SCHAEFFLER 2018/19-es szezonban használt, a névadó szponzor magyarországi szerepvállalásának két évtizedes jubileuma alkalmából 20-as számmal ellátott egyedi mezeinek elárverezéséből folyt be.

Nyögvenyelősen indult a meccs, kicsit megzavarta a debreceni játékosokat a Jagodina stílusa, a vendégek hosszan építgették támadásaikat, s jól is kézilabdáztak. A félidei négygólos előny érdekes módon jött össze, hiszen a DVSC SCHAEFFLER 26 percet játszott hat a hat ellen, vagy emberelőnyben, s ezt a periódust döntetlenre abszolválta a csapat, míg négypercnyi emberhátrányos időszakot 4–0-ra hozták le Köstner Vilmos tanítványai.
A folytatásban aztán elképesztő nyolc percet produkált a Loki, szó szerint szétfutotta ellenfelét, s a 9–3-as rohanás eredményeként máris tíz góllal vezettünk. Vantara-Kelemen Éva ellenállhatatlan volt a szélen, Kovács Anna és Bulath Anita is remekelt, de senkire sem lehetett panasz. Jöttek a gyors gólok, s megroggyant a vendégcsapat. A szerb bajnok becsületére váljon, hogy a kiütést elkerülte.

Lehetett volna nagyobb is a különbség, de ez nem zavarta a közönséget, amely az utolsó percekben felállva ünnepelte a DVSC SCHAEFFLER játékosait.
„Irány Európa” – zúgta a csarnok népe, s valóban a csapat nagyon közel került Európához, az EHF Kupa csoportköréhez!

EHF-KUPA NŐK 3. SELEJTEZŐKÖR ELSŐ MÉRKŐZÉS

DVSC SCHAEFFLERZORK JAGODINA (szerb) 37–26 (17–13)
Debrecen, 1800 néző. V: Pirvu, Potirniche (románok)
DEBRECEN: TRIFFA – Varsányi 2, KOVÁCS ANNA 8, BULATH 7 (5), Tóvizi 3,DESZPOTOVICS 5, VANTARA-KELEMEN 7. Csere: Oguntoye, Szabó D. (kapusok), Bordás 1, Vámos P., Karsten 1, SZABÓ P. 1, Arany 2, Borgyos. Edző: Köstner Vilmos
JAGODINA: Ilics – Sztepanovics, AGBABA 6 (1), Jovanovics 1, TATAR 7, Zsizsics 5,Adzics 2 (1). Csere: Djuraszinovics (kapus), Rajcsevics 1, Aszanyin 2, Bulatovics, Gojkovics 2 (1), Szivcsev Edző: Dragan Markov

Az eredmény alakulása. 3. perc: 2–0. 11. p.: 4–4. 17. p.: 7–5. 20. p.: 9–6. 22. p.: 10–9. 26.p.: 14–10. 35.p.: 21–15. 39.p.: 26–16. 42.p.: 28–17. 53.p.: 31–21. 58.p.: 36–24.
Kiállítások: 10, ill. 12 perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 3/3.

MESTERMÉRLEG
Köstner Vilmos: – Jó játékkal értük el ezt a nagy különbségű győzelmet, vagy azt is mondhatnám, hogy a visszavágóra mégis figyelmet igénylő sikert. A második félidőre a szerb csapat elfáradt, nekünk pedig feljavult a védekezésünk és több szerepet adtunk a beállóinknak. Labdaszerzésből játszottunk sokszor gyors játékot, aminek külön örülök.
Dragan Markov: – Nagyon jó hangulat volt Debrecenben, minden elismerésem a szurkolóké legelőször. Megérdemelten győzött a Loki. Sok technikai hibával játszottunk. A visszavágóval kapcsolatban reménykedem abban, hogy jobban fogunk játszani, s talán házigazdaként sikeresebbek leszünk.

Támogatóink