Közel voltunk a csodához!

Hatalmasat harcoltak a debreceni lányok Németországban és nagyon közel voltak az idegenbeli bravúrhoz, ám a hajrában fordítani tudott a THC.

Jelena Deszpotovics és Vámos Petra sérülés miatt nem tarthatott a csapattal Németországba, s majdnem otthon maradt Bulath Anita is. Rutinos irányítónkat egy vírusfertőzés döntötte le a lábáról, péntek délután még kórházban feküdt, infúziót kapott. Buli azonban így is segíteni akart a Lokinak, s vállalta a játékot.

Jó volt körbenézni a meccs előtt a nordhauseni csarnok lelátóin, ahol rengeteg magyar várta a kezdést. Nagyon sokan indultak útnak Debrecenből, s a környéken élő honfitársaink is eljöttek a Lokinak szurkolni, így csaknem száz magyar drukker bíztatta a DVSC SCHAEFFLER-t.

Balkezeseink vezérletével jól kezdtük a meccset, Kovács Anna lőtte az első három Loki gólt. Triffa Ági ismét remekül védett, masszív volt a hátsó alakzat, a támadásokban pedig volt lendület, ötletesség. Míg múlt szombaton, hazai pályán az első játékrészben mindössze hét gólig jutottunk, ezúttal 12 perc leforgása alatt lőttünk kilencet, ez pedig releváns különbség. Ám hiába vezettünk 9–6-ra elég volt néhány hiba, s megkérdőjelezhető játékvezetői ítélet a szünetre már a THC vonulhatott kétgólos előnnyel.

A folytatásban még jobban kézilabdázott Köstner Vilmos csapata, az emberfelettit produkáló Bulath Anita és Triffa Ági vezérletével előbb utolértük a német együttest, majd a vezetést is átvettük. Borgyos Panna ismét jól szállt be a meccsbe, az ő góljával az 52. percben már 23–21-re vezettünk Több lehetőségünk is volt az előny növelésére, de nem éltünk ezekkel, igaz Kovács Anna ziccerénél elmaradt egy olyan hétméteres, amelyet a világ valamennyi kézilabdapályáján megítéltek volna. A Thüringer HC kockáztatott, hét a hat ellen, kapus nélkül támadtak a vendéglátók, s bár néhány támadást sikerült kivédekezni, nem éltünk az üres kapu adta sanszokkal.

A végjátékban aztán a német csapat felülkerekedett az utolsó erőtartalékait felemésztő DVSC-n, s megszerezte a két pontot. Ám ez volt az a vereség, amely után bosszankodni lehet, szégyenkezésre azonban nincs ok!

EHF KUPA, A-CSOPORT, 4. FORDULÓ
THÜRINGER HC (német)–DVSC SCHAEFFLER 26–23 (15–13)
Nordhausen, 1500 néző. V: Barysas, Petrusis (litvánok)
THÜRINGER: GIEGERICH – Mazzucco 3, Rodriguez 1, BÖLK 6, Schmelzer 1, SCHEFFKNECHT 9 (1), Szazdovszka 2. Csere: Krause (kapus), Stolle, FERREIRA LOPES 4 (2), Grossmann, Biltoft. Edző: Herbert Müller
DVSC: TRIFFA – Arany 3, Kovács Anna 4, KARNIK 2, Tóvizi, BULATH 7 (4), Vantara-Kelemen1. Csere: Oguntoye, Szabó D. (kapusok), Karsten 4, Bordás, BORGYOS 2, Poczetnyik, Varsányi, Vámosi P., Szabó P. Edző: Köstner Vilmos

Az eredmény alakulása. 7. perc: 2–4. 9. p.: 5–5. 12. p.: 6–9. 22. p.: 12–11. 33. p.: 16–13. 43. p.: 19–19. 52. p.: 21–23. 58. p.: 23–23. Kiállítások: 6, ill., 4 perc
Hétméteresek: 5/3, ill. 4/4

MESTERMÉRLEG
Herbert Müller: – BL-szintű mérkőzést játszottunk a DVSC ellen, amely sokkal jobb teljesítményt nyújtott, mint múlt héten. Jó ritmusban kézilabdáztak a vendégek, a második félidőben pedig nem tudtunk mit kezdeni a védekezésükkel huszonkét perc alatt csak hat gólt lőttünk.  A hajrában kockáztattunk, s bejött, így megszereztük a két pontot.
Köstner Vilmos: – A debreceni mérkőzéshez képest nagyot javultunk, főleg a védekezés agresszivitásában, és a hajráig a támadások taktikus kivitelezésben is. Az utolsó öt percben viszont nem éltünk a hét a hat elleni játék sikeres kivédekezésből adódó gólszerzési lehetőségekkel, amit a végén három átlövés góllal büntetett meg a THC. Összességében elégedett vagyok csapatom hozzáállásával és játékával, ezzel a produkcióval jövő héten lesz esélyünk a csoportkörből való továbbjutás kiharcolására. Köszönöm annak a közel száz debreceni szurkolónak, akik ezen a kiváló hangulatú mérkőzésen segítettek minket!

Támogatóink